Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas126
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2323
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9060
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615080

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
DESRBIZACIJA U CRNOJ GORI U PUNOM JE JEKU PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Subota, 20 Listopad 2012 14:27DESRBIZACIJA U CRNOJ GORI

U PUNOM JE JEKU

Sa zadovoljstvom prenosimo Vam tekst sa portala www.dneveno.hr - u kojemu iščitavamo da su se Crnogorci konačno otrijeznili i progledali sa svojim vlastitim očima. Najzad su odbacili ona Bulatićeva i Miloševićeva "dva oka u glavi" i dojučerašnjoj braći po vjeri zauvjek rekli NE. Dosta je srpskog zuluma, kažu Crnogorci, vrijeme je da gledamo svojim očima, ogorčena je crnogorska većina.

Tekst koji slijedi pun je te gorčine, a napose i radosna  vijest da je Medjunarodni sud odbacio tužbu SPC za povrat imovine SPC. Ovaj primjer iz Crne Gore trebali bi i naši vlastodršci iskjoristiti i oduzeti svu nekretninu SPC u Hrvatskoj - koja nije tako mala, a tzv. Srbima reći da se posluže primjerom Crnogoraca i vrate se svojim hrvatskim korjenima. Jer, u Hrvatskoj je vrlo malo genetskih Srba, skoro pa da ih i nema. Sve su to posrbljeni Hrvati koji su Srbima služili kao topovsko meso za ratovanje. Za ovu prigodu iznijet ću vam samo jedan primjer koji se je dogodio 1995.g. Negdje u početku devetog mjeseca 1995.g. izbjegli tzv. Srbin Đorđe Pavić iz Grubišnog Polja prisilno je po dolasku u Beograd, skupa sa ostalim vojno sposobnim izvbjeglicama, mobiliziran i poslan na Kosovo da ratuje protiv Albanaca, poslije prve bitke javno je pred strojem izvršio samoubistvo. Dakako ovaj slučaj je zataškan, a njegovoj supruzi i djeci koji su ostali u Beogradu rečeno da je Đorđe poginuo u ratu. Nakon godinu i pol dana, priča njegov stariji sin Dragan, da je iz pričanja očevih suboraca, njegov otac javno, u jutarnjem postrojavanju, izvršio samubistvo, ispalivši u sebe čitav sanžer metaka iz kalašnjikova.

Eto, to vam je gorka istina o sudbini tzv. Srba prečana koji su godinama vjerovali da su Srbi. Sinovi pokojnog Đorđa i supruga Dragica, čuvši za HPC odmah su se učlanili u HPC. Vele nam da ne smsiju javno susjedima govoriti da su učlanjeni u Hrvatsku zajednicu, jer okolina je takova da se sve radi potajno. Čak i na popisu se većina izjasnila kao Hrvati-pravoslavci, ali o tome nikomu ne govore

Urednik

Akademik Ivo Matanović

 

 

Njeguši su jedno od najsvetijih i za Crnogorce najznačajnijih mesta. Tu je nastala dinastija Petrović, na Njegušima je rođen i veliki Njegoš, "tamo se vazda rađalo, živjelo i umiralo u časti i poštenju". Bilo nekada, sada je drugačije. Godine, nova vremena i novi običaji, ili interesi, doneli su u Njeguše mržnju prema nečemu što je, reći će vam svaki Srbin iz Crne Gore, najcenjenije bilo u Njegušima; donelo je mržnju prema srpstvu i Srbima. Milo Kadija, čuli ste sigurno, isterao je iz svog restorana Kadmi, na Njegušima, Veselinku Rajković koja je tu svratila sa petoro dece da ručaju. Društvo im je pravila i jedna monahinja Srpske pravoslavne crkve. Čuvši da su Srbi, Milo ih je izbacio napolje.

 

Više od tog fašističkog ispada gade mi se reakcije koje, ovim povodom, dolaze iz Crne Gore, ali i iz Srbije. Mislim na ono: To je izolovan slučaj; Ma pusti budalu, takav je on oduvek; Crnogorci vole Srbe; Mi smo jedan narod; Srbi i Crnogorci su braća... Ništa od ovoga nije tačno, Milo Kadija nije budala, ovo nije izolovan slučaj, a Srbi i Crnogorci nisu braća. To je nekada, istina, bio jedan narod, ali kako se stvari odvijaju, kako vreme prolazi, Srbi će kroz, uzmimo, desetak godina, u Crnogorcima dobiti najveće mrzitelje. Mrtva trka sa Hrvatima.

Sklapanje očiju pred istinom vodi u još veći problem. Krajnje je vreme da se umesto gornjih "objašnjenja" otvoreno kaže da u Crnoj Gori brže od korova buja antisrpstvo. Crna Gora se, ako je neko zaboravio, 2006. godine, odvojila od Srbije, osamostalila, na talasu antisrpstva, priči o vekovnoj ugroženosti, na širenju straha da će Srbija progutati Crnu Goru, satrti je u crnu zemlju, napraviti od nje malu srpsku avliju.

Pre dvadesetak dana na Cetinju, prilikom jednog sportskog susreta, gostovanja košarkašica iz Beograda, domaća publika je horski urlikala: "Srbe na vrbe!". Niko nije reagovao. I tada se čulo: To je izolovan slučaj.

I ovaj primjer govori sam za sebe - da se je i krilatica "Srbe na vrbe" koju je dvadesetih godina prvi izrekao ministar u vladi kraljevine SHS Korošec i podvalio Hrvatima da se njome služe, preselila južnije u Crnu Goru i Makedoniju. Pa i neka je - neka im je sa srećom.

Nije izolovan slučaj; mržnja prema Srbiji i Srbima dohranjuje se u Crnoj Gori godinama, vrlo precizno i pedantno. To rade najviši državni funkcioneri, na čelu sa Rankom Krivokapićem, predsednikom Skupštine Crne gore, to je državna politika.
Početkom ove godine najpoznatiji (i najcenjeniji) crnogorski pisac Andrej Nikolaidis objavio je tekst u kojem, toga se sigurno sećate, žali što jedan slučaj zabeležen u Banjaluci nije okončan likvidacijom tadašnjeg predsednika Srbije, Borisa Tadića, premijera, Mirka Cvetkovića, ministra Dačića, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Na reagovanja iz Srbije ustao je spomenuti Krivokapić, čiji je Nikolaidis službeni savetnik, i odbacio svaku mogućnost da se bar izvini nekome u Srbiji.

U državnom aparatu, diplomatiji, sudstvu, policiji... Crne Gore, nema Srba. Ako ste Srbin pre ćete u Crnoj Gori dobiti premiju igara na sreću nego mesto u državnom aparatu. Crnogorska država vodi nekoliko procesa protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve, sa ciljem da ih protera iz zemlje, jer, eto, nemaju dozvolu za boravak.

U slučaju Mila Kadije država nije reagovala. A trebalo je? Naravno, da zatvori restoran; pokrene proces protiv Mila zbog širenja rasne mržnje i netrpeljivosti, izloži ovu bitangu medijskom ruženju, rezolutno izađe sa stavom da to nije Crna Gora, da se Crna Gora stidi zbog Mila Kadije. To bi se, u normalnim okolnostima, očekivalo od Podgorice.

A Beograd? Kako je on reagovao? Nikako. Ni slova, ni jedne jedine službene reakcije. Nešto je prozborio Aleksandar Čotrić, iz nadležnog odbora Skupštine Srbije, ali zar je to nivo sa koga se država oglašava u ovakvim situacijama.

Držim da je ambasador Srbije u Crnoj Gori ovim povodom morao da ode u Vladu Crne Gore, uloži protestnu notu i traži objašnjenje. Taj se nije ni oglasio. Kao da ga nema. Čije on interese brani u Podgorici, ko ga tamo i zbog čega drži?

Rečeno je bezbroj puta, ali ponoviću: drugi nas cene onoliko koliko mi sami sebe cenimo. I za kraj iznosim podatak koji vam, možda, nije poznat, a vrlo je inspirativan za razmišljanje: na popisu stanovništva održanom u Crnoj Gori, na samom početku 20. veka, 97 odsto stanovnika izjasnilo se kao Srbi. Da vam pomognem; u međuvremenu ovim prostorima protutnjao je komunizam.

Njeguši Etno selo Srpska pravoslavna crkva SPC Milo Kadija Crna Gora Ratko DmitrovićKolumna Srbija

Они уже не раздумывали, есть ли в лодке люди и спят ли они или бодрствуют.

Ни эксцентричная манера ездить верхом, ни шарф, ниспадавший с плеч всадницы, не помешали Луизе заметить, что она "банк автокредит онлайн"хорошо сложена.

Эти игрушки не для твоих нежных "Книга джунглей скачать торрент"ручек.

И, не говоря ни слова, двинулся дальше, обругав про себя подпоручики Дуба ослом.

Его наказали "Мультфильм геркулес скачать"главным образом по настоянию моей сестры.

Но какой обманчивой оказалась его спокойная уверенность!

Ты увидишь улыбку "аудиокниги онегин скачать"Великого Вана и изящную округлость "скачать легенды об искателе"его толстенького брюшка.

Чувства эти, порожденные национальной "Меню текстового редактора это"враждой, всячески поощряло и разжигало духовенство своими "скачать бесплатно эмулятор sega"интригами и кознями.

Я сейчас "игры великие рейнджеры самураи"распоряжусь, чтобы никто не следовал за "великолепный век скачать музыку"нами.

Деревянной дверцы не было и в помине.

Прошел еще час, "скачать , теккен на pc"и всем стало "скачать программу для разделение жесткого диска"ясно, что наше судно нагоняет соперника, ибо между ними осталось "бесплатные медицинские электронные книги скачать"уже меньше четверти мили.

Вы же "децл лигалайз скачать"видите, что от Америки до Сорники рукой подать.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg