Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas161
mod_vvisit_counterJučer373
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan534
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec7271
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2613291

Trenutno na stranici: 5
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Dobro namjerno pismo - Mladena Kaldana PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 7
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Subota, 06 Veljača 2010 22:58

Gospodine Mladene, Vaša primjedba je na mjestu. Prihvaćamo i Vašu sugestiju. Ako nemate ništa protiv utemeljenja HPZ, onda se i sami priključite k nama. Na samom početku stranice ispisana je Pristupnica. Ispounite ju, a i svojim prijateljima ponudite.Sve to pošaljite na adresu, za sada privremenog sjedišta, Trg Petra Zoranića  1 -  23000 Zadar ili na naš mail adresu: hrvatskipravoslavci @gmail.com

Uskoro ćete doznati i odgovorne osobe. Za sada imate samo jedno ime, a to je ime privremenog tajnika i glasnogovornika, a to je Ivo Matanović iz Zadra, koji je ujedno i urednik ovog portala.

S vjerom u Boga i svekršćansku  slogu!

Urednik

____________________________________________________________________________

 

Poštovana gospodo i gospođe!

Prije svega Vam želim čestitati na hrabrosti glede pokretanja pitanja o problematici hrvatskog pravoslavlja. Osobno nikada nisam imao ništa protiv pravoslavne vjere, ali sam protivnik SPC-a jer je to srpska nacionalistička institucija koja skoro od samog početka svojeg djelovanja ima pretenzije prema hrvatskim zemljama i ljudima. A da ne spominjemo Makedoniju, Crnu Goru, Bugarsku itd. Moja majka je pravoslavka iz bivšeg SSSR-a koja živi u Hrvatskoj više od 30 godina pa također jako dobro zna što je SPC. Zato i odlazi na bogoslužja u Rimokatoličku crkvu. Iskreno se nadam da će HPZ s vremenom prerasti u HPC te bi mi bilo jako drago i da moja majka bude član Vaše Crkve. No, tu je na Vama da privučete vjernike. Kao dipl. povjesničar, pravaš i nositelj statusa branitelja dao bih Vam dobronamjeran savjet. Vjerujem da je svima nama cilj da što više današnjih Srba pravoslavaca u Hrvatskoj uđe u HPZ/C. To će biti nemoguće ako će se koketirati s ustaštvom i NDH, jer i najlojalniji hrvatski Srbin ima, najblaže rečeno, animozitet prema NDH. Za promociju hrvatskog pravoslavlja ima puno pozitivnijih primjera: književnik i političar August Harambašić, Hrvat pravoslavac i član Stranke prava; Nikola Kokotović, pripadnik Čiste stranke prava koji je uredno plaćao porez u zagrebačkoj Pravoslavnoj općini, a istodobno pisao oštre članke u "Hrvatskom pravu" protiv velikosrpstva te izjednačavanja pravoslavlja sa srpstvom. To su primjeri pomoću kojih se mogu privući lojalni Srbi, koji su već u biti "politički Hrvati", a s vremenom i ostali, apolitični, Srbi. Na četnike zaboravimo, nisu nam ni potrebni.

 

S poštovanjem Mladen Kaldana

 

P.S. Na kraju bih Vam napomenuo važnost da se bar netko iz HPZ-a javno predstavi. Inače postoji opasnost da Vas ljudi neće shvaćati ozbiljno, odnosno da će na HPZ gledati kao na "dizanje prašine" ili pokušaj lake zarade temom koja zaokuplja pažnju mnogih na ovim prostorima.

_____________________________________________________________________________

Drugo pismo gospodina Kaldana

Poštovani!

 

U vezi s mojim jučerašnjim e-mailom, gdje sam među ostalim naveo i neke poznate Hrvate pravoslavce, napravio sam nepravdu zaboravivši navesti pravog hrvatskog domoljuba i odličnog časnika (feldmaršala) - Svetozara Boroevića od Bojne. Taj veliki čovjek nepravedno je prešućivan, odnosno rijetko spominjan tek u vezi s uspješnim borbama protiv talijanskih imperijalista u Prvom svjetskom ratu. Kroz neko vrijeme spremam se i povesti akciju imenovanja neke važnije zagrebačke ulice ili trga njemu u čast! Srpski pravoslavci nikada ga se nisu usudili svojatati, kao npr. Teslu, zato jer je Boroević stalno nedvosmisleno isticao svoju hrvatsku nacionalnost. To što mu je otac bio dužnosnik u pravoslavnoj općini samo je još jedan dokaz da pravoslavlje na ovim prostorima nije istoznačnica sa srpstvom. I zato ga Srbi ne spominjuu i voljeli bi da "nestane" iz povijesti! A hrvatski političari kao i povjesničari koji se ne usude iznositi povijesne istine kako ih ne bi prozvali "ustašoidnim tipovima" idu niz dlaku takvim nastojanjima. Isto tako se jako rijetko sjete spomenuti da je prvi intendant HNK-a Stjepan Miletić bio Hrvat pravoslavne vjere te gorljivi starčevićanac. SRAMOTA za tzv. hrvatske intelektualce! Na kraju ću Vas pozdraviti starim pravaškim pozdravima.

 

Bog i Hrvati! Brat je mio koje vjere bio.

 

S poštovanjem Mladen Kaldana

 

 


 

Komentari (2)
  • Sjeverac  - Bravo Mladene!
    Gospodine Mladene bravo!Ja o tim ljudima nisam nista znao a vjerujem ni mnogi drugi hrvati! Samo pisite o njima i nemojte stati! Bravo!
    Srdacan pozdrav!
  • banjanin
    Ovo je ispravno i komentar je vrijedan hvale!
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg