Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas180
mod_vvisit_counterJučer478
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan1444
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec8181
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2614201

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.145
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Otvoreno simpatiziranje· ideologija fašizma ili nacizma -ubraja se u govor mržnje PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Petak, 26 Listopad 2012 16:06
Antifašizam = latentni komunizam u službi neoliberalizm

Otvoreno simpatiziranje  ideologija fašizma ili

nacizma -ubraja se u govor mržnje

 

se u svijetu 21.stoljeća nedvosmisleno ubraja u krivični delikt “govora mržnje”, a one koji to javno prakticiraju očekuje u najmanju ruku obavijesni razgovor upozorenja na policiji. Poznat je nedavni slučaj iz Osijeka, kada je državno odvjetništvo nakon uhićenja ispitalo 22-godišnjaka, zbog sumnje da je na Facebooku vrijeđao Židove i promicao nacizam. Na kraju je dotičnom mladiću određeno mjesec dana pritvora, a prijeti mu od tri mjeseca do tri godine zatvora zbog širenja rasne i druge diskriminacije. U jednu ruku je to logično, rekli bismo “na prvu loptu”, jer bi rasna i vjerska diskriminacija zaista trebali biti relikti neslavne povijesti čovječanstva, koju neki povjesničari (i to ne bez pokrića)  nazivaju “poviješću velikih ratova i sukoba”.  Ipak, kad malo bolje razmislimo i osvrnemo se oko sebe, shvatiti ćemo da se u hrvatskom medijskom i javnom životu,  neki oblici “govora mržnje” itekako toleriraju, pa čak i financijski sponzoriraju.

Tako je recimo Europska Unija, koja je zakon o “govoru mržnje” i implementirala u Hrvatsku, redoviti pokrovitelji godišnje manifestacije pod imenom “Antifa Fest”, koju organiziraju razne skupine s “antifašističkim predznakom”, u redovitoj kooperaciji i suorganizaciji udruga za prava homoseksualaca i lezbijki. Pročitajte još jednom prethodnu, na izgled logičnu rečenicu, i shvatit ćete da se u njoj pojavljuju  tri povijesno nepomirljive grupacije, koje su se u ime “višeg interesa na ovim prostorima”, pretvorile u nerazdvojne partnere. Dakle, Europska unija kao simbol bankarsko-korporativnog neoliberalizma, mladi antifašisti kao nositelji ideja komunizma i anarhizma te “queer populacija”, koja se u strahu i ugroženosti priklanja jačima i moćnijima, ne razmišljajući o poslijedicama. No, ako nam se sveza “queer skupina” i Europske unije, kao pronositelja liberalnih i slobodarskih ideja, i može učiniti logičnom, kako onda opravdati njihovu obostranu suradnju s Antifom?! Postoji naime više povijesnih, ali i recentnih prepreka takvoj ideološkoj koaliciji.

Kao prvo, a u skladu s početnim dijelom ovog teksta, moramo apsolutno apsurdnom proglasiti suradnju onih koji navodno osuđuju “govor mržnje” i “totalitarističke režime”, sa skupinama koje otvoreno promiču komunizam i boljševizam. Poznato je, naime da se na top listi vodećih svjetskih zločinaca, u prvih 10 nalazi čak šestoro komunističkih diktatora: Mao Ce-Tung, Staljin, Lenjin, Saloth Sar, Mengistu Haile i Josip Broz Tito. Njih šestero zajedno direktno su odgovorni za smrt preko 100 milijuna ljudi, što daleko nadmašuje čak i žrtve proizašle iz holokausta i fašističko-nacističkog terora. No, za razliku od Hitlerove Njemačke koja je izgubila svjetski rat, Staljinova Rusija se našla na strani pobjednika, a svim imalo inteligentnim i načitanim ljudima je jasno kako svjetsku povijest pišu upravo pobjednici. Upravo radi te povijesne činjenice (koja je mogla izgledati i potpuno drugačije, budući da je Staljinova Rusija sve do lipnja 1941. bila njemački saveznik), danas je “govor mržnje” dozvoljen samo jednoj, nazovimo je pobjedničkoj strani (iako je ta pobjeda klasična “Pirova”).

Naslanjanje pak, homoseksualnih i lezbijskih skupina na grupacije koje veličaju komunizam i socijalizam, još je apsurdnije. Naime, “Braća revolucionari” su u “antifašističkoj Kini”  homoseksualce osuđivali na smrtnu kaznu, Staljin ih je slao u Sibir, a Fidel Castro u radne logore. U bivšoj Jugoslaviji, proizašloj iz NOB-a, kojim se “mladi antifašisti” toliko diče, homoseksualizam je bio zakonom zabranjen u gotovo svim republikama, a upravo je ta “klerofašistička Hrvatska”, kao prva republika dekriminizirala homoseksualizam, 1976.godine. Dobar povod da se iz bespuća povijesti vratimo sadašnjosti, a iz svjetskih prostranstava u našu “banana republiku” Hrvatsku, pa analizirajmo kako se ove povijesne zakonitosti reflektiraju na događanja u Lijepoj Našoj. “Antifa” i “Mladi hrvatski antifašisti” su, bez ikakve sumnje prikriveni “mladi komunisti”, ili slikovitije rečeno – “Titovi omladinci”. Oni to zapravo niti ne skrivaju previše, pa se na njihovim internetskim stranicama može pročitati slijedeći opis:

“Djelovanje udruge se zasniva na dijelu tradicija proizašlih iz Narodnooslobodilačke borbe, kojom je u toku Drugog svjetskog rata poražen fašizam na ovim prostorima.”

“Naš najveći protivnik  je klero-fašizam, odnosno uporno nijekanje laičke, sekularne države i angažman pojedinaca iz redova Katoličke crkve, koji na misnim slavljima veličaju ustaške ratne zločince i zločinačku tvorevinu “NDH”.

“Peta razina borbe je najraširenija i najvažnija, a to je ulična razina, gdje se govori mržnje te nacistički i ustaški simboli nalaze na zidovima i fasadama naših gradova kao spomenici pokušaja oživljavanja fašizma, dok se spomenici NOB-i od devedesetih godina sustavno uništavaju. Oni su odavno naša svakodnevnica, koju očito već dugo vremena ne percipiramo jer smo ih prihvatili/e kao činjenicu. Ovdje najveći problem predstavljaju pripadnici raznih neonacističkih ili ustaških grupa, koji terorom nad svima onima koji ne odgovaraju njihovim šablonama, pokazuju svoju snagu.”

Na kraju svog opisa, “mladi antifašisti” pozdravljaju sa: “Smrt fašizmu – sloboda narodu”!

Nakon čitanja ovih redova, bili bismo blesavi da ne zaključimo, kako bi hrvatska policija pod hitno trebala obaviti jedan razgovor i s ovim mladim ljudima, budući da su i oni, slično 22-godišnjaku iz Osijeka, opterećeni prošlošću i govore “jezikom mržnje”, vrijeđajući Katoličku crkvu kao instituciju kojoj, “nota bene” gravitira preko 80% Hrvata. Činjenica da se ovakav pamfletistički stil pisanja i nastupanja ne tolerira kao “govor mržnje”, govori u prilog tvrdnjama s početka teksta, koje kažu da su se neoliberalna EU i mladi antifašisti ujedinili radi “višeg cilja”, a “viši cilj” se zove brisanje s karte neovisne i suverene hrvatske države, koja podjednako smeta i jednima i drugima. Ne čini li se stoga, kad se ove relativno jednostavne jednadžbe riješe, još apsurdnijom podrška Vatikana i Kaptola ulasku Hrvatske u Europsku Uniju? Zbog čega Katolička crkva podržava tvorevinu koja joj, u suradnji s njenim povijesnim neprijateljem “s lijevice”, svakodnevno “podapinje nogu”? Jesu li i tu u pitanju neki “viši ciljevi od viših ciljeva”, u kojima su moguće čak i takve nemoguće koalicije? Iz jedne riješene jednadžbe, pošten i kritičan čovjek je danas osuđen odmah ući u drugu, s još više nepoznanica, pa je tako i piscu ovih redova još uvijek misteriozna uloga Vatikana u cijelom ovom procesu. “Čudni su putevi Gospodnji”, reklo bi se….

Share
Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg