Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas167
mod_vvisit_counterJučer783
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan167
mod_vvisit_counterProšli Tjedan5016
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9612
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15867
mod_vvisit_counterUkupno2586724

Trenutno na stranici: 10
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Majka nastradalog bogoslova: - peder Kačavenda je odgovoran za smrt mog sina PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Srijeda, 14 Studeni 2012 16:41

KAD PROČITATE.......

tekst koji slijedi, i sami će te se osvijedočiti zašto sve više Srba prelazi u druge vjerske zajednice, a najčešće, ne prelaze nigdje nego odustaju od vjerništva. Nije bolja situacija ni kod Rimokatoličke crkve. I kod njih je sve veći raskol, samo ga oni vješto prikrivaju.

Ovih dana, doznajemo iz tiska, veći broj rimokatoličkih svećenika prelazi, u  nedavno utemeljenu HRVATSKU KATOLIČKU CRKVU. i sa njima i veći broj vjernika. Dakako da nas raduje taj prebjeg, bez bobzira o kojima se vjernicima radi. Za nas Hrvate  pravoslavne vjere ovakove vijesti su vrlo ohrabrujuće.jer se radi o tzv. bivšim Srbima koji su, ne svojom voljom, posrbljeni i tako kroz kratku povjest svog srbovanja doživjeli tri egzodusa - ratujući tako za tuđe ineterese postadoše topovsko meso braći "čarapanima".

Urednik

Akademik Ivo Matanović

********************************************

 

Majka nastradalog bogoslova:

Kačavenda je odgovoran

za smrt mog sina

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: www.flickr.com

Majka mladog bogoslova Milića Blažanovića koji je pod nerazriješenim okolnostima izgubio život 1999. u manastiru Papraća kod Šekovića, optužila je vladiku Vasilija Kačavendu da je odgovoran za smrt njenog sina

Kako prenose bh. mediji, Blažanovićeva majka Dragica Jovičić tvrdi da je Milić ubijen jer je odbio da spava sa vladikom Vasilijem. Prisjeća se da je sinu savjetovala da se čuva vladike „jer se pričalo da je pedofil“. Sin ju je, kaže, poslušao, i pokušavao je da ne bude nikad sam u prostoriji sa Kačavendom. Ipak, priča majka, nije prošlo mnogo i Milić je „primetio kako ga vladika gleda“.

"Nikada mi nije pričao o tome. Međutim, majka mi je nakon smrti Milića ispričala šta je njoj rekao i zakleo je da ne sme nikom ni reč da kaže. Ispričao joj je da je jedno veče u crkvu u Doboju došao Kačavenda. Bio je pijan i Miliću je bacio ključeve od sobe, navodno da ide da je pospremi. Međutim, uspeo je da izvrda. Nije otišao, preplakao je celu noć. Ujutru je odmah prebačen u manastir Papraću jer nije pristao na ono na šta je vladika mislio. Znala sam da je tamo leglo pedofilije", priča Jovičićeva.

Nekoliko dana nakon toga Milić je nađen mrtav u svojoj sobi, u kojoj se, prema zvaničnoj verziji, razneo bombom. Međutim, nastavlja majka, roditelje niko iz manastira nije pozvao da im javi za smrt.

"Oni su tokom noći sve sredili. Prostorija je okrečena, pa je izgledalo kao da se ništa nije desilo. Milić se nije ubio. Znam njegov karakter. Sigurno je znao više nego što je trebalo i morao je da umre. Kada sam smogla snage i otišla u manastir Papraću, na dužnosti je bio sveštenik Stefan. Rekao mi je da se Milić taj dan ponašao normalno i da su nakon nekog krštenja svi otišli u svoje sobe na odmor. Ništa više nije smeo da mi kaže. Poručio mi je da ćutim", priseća se Dragica Jovičić.

Ona dodaje da je poslije sedam dana saznala da je otac Stefan premešten u Srbiju.

Advokat Duško Tomić, otkriva da je o Milićevoj smrti obavijestio Tužilaštvo BiH, Specijalno tužilaštvo RS i okružna tužilaštva u Bijeljini i Istočnom Sarajevu.

Ističe da je prva istraga Milićeve smrti bila toliko traljava da su njegovo tijelo sahranili na Ozrenu, a da su nakon toga dijelovi glave i ruku nađeni u sobi u kojoj se tragedija desila, te su tajno sahranjeni u Papraći.

„Članovi Sinoda i Anketnog odbora SPC bili su kod majke, dede i bake i od njih su uzeli izjavu. Lično sam Sinodu pisao prije godinu dana, kao i bivši đakon Kačavende Bojan Jovanović. On je dao iskaz i Anketnom odboru SPC i potvrdio da mu se Milić žalio na Kačavendu. Sada tvrditi da Kačavenda odlazi jer je bolestan i moliti ga da ostane do maja skandalozno je“, kaže Tomić.

E-novine su i ranije pisale o radnjama vladike Kačavende, poznatog i kao "đavolji vladika".

И "Казань"предопределение судьбы исполнилось.

Нет, повторим, не Тит-корефан-собутыльник "Математика. 6 класс. Тематические тестовые задания для подготовки к ГИА"собабник-сочтототамеще сидел напротив и глядел в "О любви"глаза Ильину, а "Оруженосец"другой вовсе Тит чужой человек.

Если "После трех уже поздно. Краткая версия для пап"так, то к нему явится койот!

Целую "Золотой ключик, или Приключения Буратино"крепко, твоя репка, и "Циклы Сатурна: карта изменений в вашей жизни"шмякнул трубку на рычаг.

Тем не менее, "Парусные корабли"я очень неплохо знал "Программная разработка образ. областей "Познание", "Социализация", "Физкультура" в средней группе"один, чуточку экзотический диалект.

Некоторое время с ружьем "Братья Карамазовы"в руке я ожидал, что он появится еще раз, но напрасно.

Отпечатки копыт вели "Технология возделывания яровой пшеницы в ТОО 'Тайынша-Астык'"на плоскогорье, затем к Пекосу.

У "Технология возделывания яровой пшеницы на продовольственные цели в зоне лесостепи"женщин сплошь и рядом одна грудь больше, другая меньше.

Я белый, не "Технология возделывания ячменя в лесостепной зоне Забайкальского края"уставал повторять Римо.

Она прошла всего семь шагов, "Технология возделывания ячменя и кормовой свеклы"когда японец, словно рассерженный кот, что-то прошипел "Технология возобновления леса в Ханты-Мансийском автономном округе"и дал короткую очередь.

Осмелюсь доложить, господин фельдкурат, "Технология воспроизводства стада и выращивание ремонтного молодняка"что принадлежу и не "Технология вспашки стерни однолетних трав под возделывание ячменя"принадлежу к Девяносто первому полку и вообще не "Технология выполнения кадастровых работ на землях сельскохозяйственного назначения"знаю, что со мною происходит.

Рабинович мог сказать что-то "Технология выполнения лесосечных работ"такое, что способно вывести "Технология выполнения основных полевых работ"на его след, и тогда останется только пообещать ему все, что он пожелает.

Komentari (2)
  • Anoniman
    bagra pedofilicarska !
  • emir kusturica  - i ja sam pusio kacevendi
    kacavenda im aprekrasan kurac 28 santimetra jaha sam kuricnu
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg