Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas91
mod_vvisit_counterJučer413
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan877
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec7614
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2613634

Trenutno na stranici: 14
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
SRBI U HRVATSKOJ REMETILAČKI SU ČIMBENIK - PUPOVČEVA PATRIJARHIJA PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 0
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Nedjelja, 02 Prosinac 2012 10:18

SRBI U HRVATKOJ REMETILAČKI SU

ČIMBENIK - PUPOVČEVA PATRIJARHIJA


Kolumna Mate Kovačevića:

PETAK, 30 STUDENI 2012 09:54

Umjesto da vlastitu manjinu pokuša suočiti s razmjerima zlodjela i zločina koje su počinili njezini pripadnici tijekom četverogodišnje agresije na Hrvatsku, Pupovac poput nekadašnjih vođa srpske pobune Jovana Raškovića i Milana Babića, očito uz pomoć svojih beogradskih mentora Tomislava Nikolića, Ivice Dačića, Vuka Jeremića te patrijarha Irineja sprema novi plamen pobune u Hrvatskoj

Pogodovanje srpskoj manjini u Hrvatskoj te davanje iznimnih povlastica na štetu drugih manjina moglo bi se pretvoriti u još jednu noćnu moru hrvatske politike. Hrvatska se pod snažnim višegodišnjim javnim pritiskom sve više pretvarala u svojevrsnu inačicu treće srpske države, a njezin pravosudni i sudbeni aparat u sredstvo za odmazdu nad istaknutijim nositeljima politike, koja je upravo od nepodnošljive velikosrpske prevlasti oslobodila zemlju i stvorila samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Tek je oslobađajuća presuda Žalbenoga vijeća Haaškoga suda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču razgolitila hrvatski pravosudni sustav, koji se možda najbolje očituje  na primjeru progona hrvatskoga branitelja Mihajla Hrastova. U njegovu slučaju očito ne može postojati ni jedan nižestupanjski sud, koji bi ga oslobodio odgovornosti zato što je spriječio agresorskoj soldatesci prelazak mosta i ulazak u Karlovac, jer će svaku oslobađajuću presudu nižega suda, kao što čini već 20 godina, poništit Vrhovni sud.

Tako se cijelim nizom procesa, od presuda u izmišljenim slučajevima kao što je to na primjer za skupinu branitelja iz splitske Lore već više od deset godina pokušava zadovoljiti nastrana potreba političkih vođa srpske manjine za osvetom dok, istodobno pripadnici nekadašnjih velikosrpskih terorističkih skupina, koje su sijale smrt po cijeloj Hrvatskoj slobodno šeću zemljom, a neki su donedavno bili i zastupnici u državnom Saboru.

Budući da srpskim političarima nije stalo do sankcioniranja počinitelja eventualnih zlodjela, nego do političke osvete nad svima koji su spriječili izdvajanje dijelova Republike Hrvatske te njihovo uklapanje u sastav Velike Srbije, onda se i mnoge presude hrvatskih sudova uklapaju u novu srpsku političku strategiju.

Tu je politiku najbolje manifestirao sadašnji vođa srpske manjine Milorad Pupovac izjavom kako mu se čini da se oslobađanjem generala Gotovine i Markača vraćamo u 90-te godine, jer se, smatra Pupovac, nakon takve presude čini besmislenim suočiti s, kako kaže, tamnom prošlošću toga razdoblja i s politikom bivšeg hrvatskoga predsjednika Franje Tuđmana. 

Umjesto da vlastitu manjinu pokuša suočiti s razmjerima zlodjela i zločina koja su počinili njezini pripadnici tijekom četverogodišnje agresije na Hrvatsku, progona, pljačke, silovanja i ubojstava njezina stanovništva te razaranja gradova od Dubrovnika do Vukovara i okupacije jedne trećine zemlje, Pupovac poput nekadašnjih vođa srpske pobune Jovana Raškovića i Milana Babića, očito uz pomoć svojih beogradskih mentora Tomislava Nikolića, Ivice Dačića, Vuka Jeremića te patrijarha Irineja sprema novi plamen pobune u Hrvatskoj. 

Ne očituje li se to iz njegova nedavna programatskog teksta srbijanskim medijima, u kojem ističe kako „budućnost Srba u Hrvatskoj danas, kada sve podsjeća na ratne devedesete, ovisi o jačanju njihove institucionalne i razvojne politike te snaženja vlastita identiteta, u čemu im, statusno priznajući njihove institucije, treba pomoći i država“. 

Iz navedene izjave vidi se kako Pupovac ne priznaje manjinski status već svoju etničku skupinu definira kao narod, što je protivno Ustavu Republike Hrvatske, a srpskoj javnosti poručuje kako mu hrvatska država još nije statusno priznala Srpsko narodno vijeće kao nacionalnu samoupravu, što nije ništa drugo nego eufemizam za bivšu republiku srpsku krajinu. 

Haaški sud je uvaživši međunarodno pravo, u oslobađajućoj presudi hrvatskim generalima, jasno naznačio razliku između agresora i žrtve te ocijenio kako je Oluja bila legalna i legitimna oslobodilačka operacija Hrvatske vojske protiv kršitelja međunarodnoga mira. 

Upravo je takva presuda, kojom su osuđeni teroristički pothvati protiv međunarodnoga mira te etničko čišćenje i genocid počinjen u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, razjarila srpske političke stratege.  Zato je i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić javno poručio kako Srbija više s Hrvatskom ne može iskreno, otvoreno i srdačno surađivati, što mi ionako znamo već punih 150 godina, još od pojave Načertanija Ilije Garašanina i tajne politike, kojom se Srbija širila na račun susjednih naroda. 

Kako Pupovac zaziva i snažniju ulogu Srpske pravoslavne crkve u organizaciji škola i životu srpske manjine u Hrvatskoj nismo očito daleko od ponovnih projekcija za uspostavom državnih granica na području nekadašnje osmanske Pećke patrijarhije, što je Vojislav Šešelj zagovarao kao granicu zapadne Srbije na prostoru Virovitica, Karlovac, Karlobag. 

Koliko je usklađeno političko djelovanje predstavnika srpske manjine sa svim važnijim političkim čimbenicima srpske države pokazuje i komentar oslobađajuće presude Gotovini i Markaču srpskoga patrijarha Irinije, koji ocjenjuje kako je takvom presudom hrvatskim generalima Haaški sud „krivce proglasio nevinima, a nevine žrtve krivcima“. Od šefa nove Pećke patrijarhije nije se moglo drugo ni očekivati. 

Nu zato bi hrvatska politika morala ozbiljno uzeti u razmatranja cjelovite srbijanske prijetnje – od nositelja manjinske politike u Hrvatskoj, preko djelovanja SPC-a na svom području pa sve do najviših srbijanskih državnih dužnosnika.  

Mate Kovačević 

************************************** 

Ivina Matanovic · Zādār 

Srbi su u HRVATSKOJ REMETILAČKI ČIMBENIK. Dok god to ne shvatimo imat ćemo stanje kakvo imamo. Zato predlažem da RH treba promijeniti Ustav te ustavom riješiti pitanje nacionalnih manjina- I ako Hrvatska nema problema sa ostalim nacionalnim manjinama, ipak, uravnilovke radi, treba ustavom ukinuti status nacionalnim manjinama i izjednačiti ga sa domicilnim narodom Hrvatima. Poput Amerike, svi državljani trebaju imati jednak tretman, a nacionalne manjine neka svoje nacionalne specifičnosti artikuliraju u svojim privatnim domovima. Nitko im ne brani da uče jezik svojih predaka i gaje svoje antropološke razlike u svojim domovima.

Za sve vrijedi samo jedna zastava, jedan službeni jezik. Sve se to može postići ukidanjem financijske potpore. Primjerice, u SAD ima Hrvata oko 3 milijuna, koji od države Amerike, na račun toga što su nacionalna manjina, nemaju nikakvu ekstra potporu. ZATO plediram na sve naše vlastodršce, a poglavito na oporbene zastupnike da ovo pitanje rješavaju u Saboru. Zanimljivo, da zastupnike HDZ-a koji glume hrvatske nacionaliste uopće ne zanima državotvornost i postojanost Hrvatske države kao nacionalne.

Svi su se prihvatili građanske (komunističke) opcije, kao da i sami žele da se hrvatsko ime čim prije iz svijesti ljudi izbriše. Zato i imamo u svim našim mas medijima da se pojam „građanin“ uporabljava tamo gdje treba i ne treba. Za njih su svi Hrvati „građani“- dakle komunisti.

Kad vam netko na ulici ili bilo gdje  oslovi sa „građanin“ - pljunite ga u lice, pa makar i kaznu platili. A da bi izbjegli eventualnu prekršajnu kaznu, onda ga barem pošaljite u neku stvar……

***************************************

Jaro Jaro  

Kako je velik strah od priznanja srbijanske agresije na Hrvatsku / i ostale / vidi se iz ponavljanja mantre o 95.kao početku i kraju stradanja Srba u Hrvatskoj.Stradali su kao prvo , od pokušaja provedbe Memoranduma SANU-a i velikosrpskog šovinizma i rasizma. Srbija i Crna Gora nose najveću odgovornost za stradanja vlastita naroda, svuda gdje su započeli sa provedbom tih planova.
To M.Pupovac najbolje zna,on se kretao u društvu J.Raškovića i tadašnjeg vrha velikosrpske terorističke organizacije u Hrvatskoj.Naravno,sada se želi prikazati kao mirotvorac tog vremena,ali iz svoje kože ne može,pa danas nastavlja onu protuhrvatsku i velikosrpsku politiku,koju je i tada zastupao.
Džakula,brat mu po ideologiji,je sam rekao, kako mu je M.Pupovac savjetovao strpljenje,jer će sve doći na svoje,tj.zap.Slavonija ,gdje je Džakula bio idejni...See More

Toni Muro ·

JA bi ukinuo svako pravo i sve bi zapljenio,a njih prognat-neka idu u svoju državu živit kad je toliko voli,i svi oni koji ne'vole Hrvatsku,a žividu ovdi' i protiv su Hrvatske..šta se čeka..sve zapljenit i zatvorit onoga koji je protiv Hrvatske,ka ovi-zna se!,koji ne radi za DOBROBIT HRVATSKE-svoje i jedine države,a zna se.koji!.!Pljuvat po nama' bukvalno!i radit ove pizdarije.A naši Vladajući 3'puta u 4'godine su prominili USTAV i namistili kako njima odgovara..nismo mi normalni ljudi!.a politićari,ovi naši!nazadni!.sve fabrike,poduzeća,firma.sve najbolje pozicije 'prodali-pozatvarali..uništili ljude i opčine,sve živo propada,i propada.a naš presjednik i ovi mozgovi HRVATSKI sabor i ovi okolo,žele ujedinit šprku i bolesnu kulturu Balkansku..nametanje..ništa drugo..nije to normalno..bolesno čak!SRAMOTA živa..(komunisti dan danas stanuju,stanovi i zemlja,na raćun ustaštva,ili partizanstva,oni koji nije tija bit ka oni' toga su streljali i uzeli mu sve,i ženu!Dan danas žive na tuđu grbaću!Takvih je 'more' nažalost naša politika to podržava..pa moremo puhat u pirju i govorit šta nas je volja...truba trubi braco,a ovu manjinu,naplatit in sve,pomalo,ništa na sili..udri ih' po takujinu'.'

R

Robert Šubert ·  

Pupoljak bi trebalo u zoo vrt zatvoriti kao novu majmunsku vrstu

Drago Duvnjak · Top  

U konačnici uvijek se sve svodi na pitanje zašto je u Hrvatskoj jugoslavensko- četnička vlast? U demokraciji bi to značilo da je taj odnos i u narodu ove države. Četnika nema puno ali to znači da jugoslavenski-titoisti prevladavaju. Gledajte samo instituciju koja se zove Pravni fakultet u Zagrebu koja se nalazi na trgu ZLOČINCA TITA. Gdje su ti hrvatski intelektualci-pravnici da se usprotive tome??? Govorimo o Pupovcu a cijeli Zagreb smrdi na četništvo i zločinaštvo.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg