Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas179
mod_vvisit_counterJučer478
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan1443
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec8180
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2614200

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Srbi u Dalmaciji uplašeni od pravoslavlja po Paveliću PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 2
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Utorak, 25 Prosinac 2012 21:20

 

cjena: / 2 
LošeOdlično 

HPZ - Aktualnosti

Urednik Administrator   

Nedjelja, 23 Prosinac 2012 12:26

 

 

POPLAŠENI SRBI....

ništa se ne plašite, jer vam se ništa ne će ni dogoditi. Dapače vaš broj u Republici Hrvatskoj će se čak i povećati. Naravno, umjesto srbskim pravoslavcima, imenovat će te se: HRVATSKI PRAVOSLAVCI. Svi vuci siti i sve ovce na broju. Da ste prije devedesetih tako razmišljali, rata uopće ne bi bilo. Živjeli bi u Hrvatskoj skupa sa svojom braćom katolicima u blagostanju, daleko većem nego što ga sada imate. Podmetati Pavelića vašoj tragediji je nekorektno s vaše strane. Upravo ste vi Dr. A. Pavelića istjerali iz tzv. Jugoslavije i inaugurirali za budućeg Poglavnika NDH, a samo godinu dana prije toga ste poubijali nekoliko hrvatskih zastupnika, na čelu sa Dr. Stjepanom Radićem, u srbijskom saboru u Beogradu. Pa, umjesto da ste uzeli neku pouku iz te tragedije, vi i dalje srljate u tragediju. Da ste, primjerice, 1941. prihvatili NDH kao svoju domovinu, sasvim sigurno do bratoubilačkog rata ne bi ni došlo. Istu tu pogrešku ponovno ponavljate i 1991.  pa vas je pomela "OLUJA".

ZATO, draga kršćanska, pravoslavna braćo, ne plačite nad svojom sudbinom jer ste ju sami si odredili. Ako bi ste kojim slučajem i dalje slušali svoje neke Fotije i njemu slične, lako vas može zadesiti i treća "vremenska tragedija", koja bi se ovog puta zvala "TAJFUN".

IPAK, moramo vam to priznati da smo sretni i presretni sa upravo objavljenim popisom stanovništa u RH, u kojemu se vidi otriježnjenje braće hrvatskih pravoslavaca što su se povratili svojoj braći Hrvatima, kamo su oduvijek i pripadali. Brojka od cca 30 tisuca nije tako mala i vrlo je poticajna. U samo nekoliko dana obasuti smo novim pristupnicama i pozivima vjernika da im dođe novi svećenik podariti Božićni blagoslov, a kojeg će ove godine slaviti nadnevka 25. prosinca, a ne kao do sada 7. siječnja. Uostalom, konačno su i svi drugi pravoslavci u svijetu, osim Srba, prešli na grgurevski kalendar.

STOGA, draga braćo kršćanska, nemojte više služiti narodu kojemu ste do sada služili - samo kao topovsko meso. Vratite se svojim domovima i svojoj Domovini Hrvatskoj. Tu je vaše mjesto, a ne u Srbiji gdje nikada niste ni bili niti imali svoga roda ni poroda.

I na kraju, zahvaljujemo se i našoj pravoslavnoj braći Bugarima što su nam pritekli u pomoć oko organiziranja Hrvatskog pravoslavlja i što će nam priznati autokefalnost, odnosno obnoviti ga, jer su nas već jednom priznali 1942. - do sada ničim prekinuto

Predsjednik UHPV

Akademik Ivo Matanović.

************************************************

 

"Oživljavaju "pravoslavci" Ante Pavelića

Posle registracije proustaškog udruženja Hrvatska pravoslavna zajednica, pre nekihgodinu dana u Zadru, ta fantomska organizacija ovih se dana oglasila i Proglasom kojim je obavestila javnost o "ustoličenju" izvesnog Aleksandra Ivanova za "sveštenika hrvatskih pravoslavaca" na području čitave Hrvatske. Šta o tome misli, "Vesti" su pitale prvog pastira Eparhije dalmatinske, episkopa Fotija.

 

Episkop dalmatinski Fotije

Ono što ni najveći pesimisti u SPC u Hrvatskoj nisu očekivali, dogodilo se. 
- Kada se pojavila inicijativa za osnivanje tog udruženja ja sam uputio pisma hrvatskom državnom vrhu, predsedniku Ivi Josipoviću i tadašnjoj premijerki Jadranki Kosor sa predlogom da državne institucije spreče registraciju takvog udruženja koje zagovara otvorenu netrpeljivost prema drugoj naciji i drugoj veri.


Iz čega se to moglo videti?

- Pa, već na samom njihovom sajtu, na kom je slika našeg manastira Gomirje i našeg Nikole Tesle. Oni na besraman način prisvajaju nešto što pripada drugom narodu, drugoj kulturi i veri. Naivno smo verovali da po prirodi i logici stvari takvo udruženje ne može biti registrovano jer ugrožava slobodu drugih, svojim destruktivnim, militantnim i proustaškim programom.


U čemu se još ogleda njihov proustaški karakter?
- Pre svega u činjenici što se vezuju na "Hrvatsku pravoslavnu crkvu" koju je osnovao Ante Pavelić u Drugom svetskom ratu, sa ciljem da potpuno uništi Srpsku pravoslavnu crkvu i iskoreni Srbe sa prostora NDH-a. Verovali smo da je u ovom vremenu takvo udruženje anahronizam, koji je u nadležnosti hrvatske pravne države.


Ako se ne varamo, tako vam je nešto Ivo Josipović u pismu i naveo?
- Da, u pravu ste. Josipović mi je odgovorio da destruktivne organizacije, koje zagovaraju netoleranciju i šovinizam, danas u Hrvatskoj ne mogu biti registrovane.

A da u Srbiji nekom padne na pamet...

Šta bi se dogodilo kada bi u Srbiji neko došao na ideju da osnuje "Srpsku katoličku crkvu"?
- E, to bi trebalo videti. Da neko osnuje takvo udruženje, koje bi zagovaralo ideju da u Srbiji mogu živeti samo Srbi, raznih vera, da svi moraju slaviti Božić 7. januara i, umesto pape, spominjati našeg patrijarha. Hvala Bogu da u Srbiji nikom i ne pada na pamet takvo što. Pa možemo samo pretpostaviti na kakvu bi to osudu naišlo u Hrvatskoj, u Katoličkoj crkvi, pa i u svetu.


A u Hrvatskoj udruženje koje se poziva na istovetnu tradiciju iz Drugog svetskog rata, nikoga ne zabrinjava?
- Nas uveravaju da je to benigno, marginalno, da je reč o beznačajnim pojedincima, ali ja na to odgovaram da je ta ideja opasna, ona je iza sebe ostavila krvave tragove, u ne tako davnoj istoriji. I zato je treba onemogućiti i osuditi u samom začetku.


I šta se dogodilo?
- Posle njegovog pisma pre otprilike godinu dana, to je udruženje uredno registrovano i, kao što vidimo, vrlo su agilni. Ovih dana su našli nekog sveštenika za koga čujemo da je bugarskog porekla, i "ustoličili" ga da vodi "Hrvatsku pravoslavnu crkvu". To je problem.


Zašto?
- Zato što je njihov program opasan, jer ugrožava našu Crkvu i naš narod. Potencijalno i druge vere i nacije u Hrvatskoj.

Pa i bez njih, Srbi i SPC u Dalmaciji, kao u celoj Hrvatskoj, su u jadnom stanju?
- Da, stanje je alarmantno. Statistika o njemu najbolje govori. Do rata je u Dalmaciji živelo 120.000 Srba, a sada niti jedna četvrtina od tog broja. A reč je uglavnom o starijim ljudima, koji mogu preživeti od svojih penzija.


A šta je sa mladima?
- Mladi ovde ne mogu opstati, nit imaju posla, nit sigurnosti. Posebno je to izraženo u gradovima, Zadru, Šibeniku, Splitu... Tu smo gotovo nestali, što i ne čudi jer su Srbi ostali bez imovine, stanova, kuća.


Očito je država zakazala u svojim merama za povratak Srba?

- Načelno je sve dobro rešeno. Zakoni i propisi garantuju prava, povratak, slobodu, bezbednost... Međutim, praksa ide drugim kolosekom.


Možete li to ilustrovati nekim primerom?
- Dovoljan je ovaj sa "Hrvatskom pravoslavnom crkvom", da bude jasno šta se ovde dešava. Takve pojave u Hrvatskoj ne doživljavaju osudu. Mediji, politika, naučni krugovi, pored svih to prolazi nezapaženo. Niko se ne smatra pozvanim da to osudi, izvrgne ruglu i preziru. Nijedan medij u Hrvatskoj nije zabeležio što se to ovih dana dogodilo u Zadru.

Hrvatska Episkop dal

KOMENTARI:

Postoji mnogo razloga kad se radi o ovom udruzenju tzv. hrvatskih pravoslavaca. Npr. 
- Osnivac Ivo Matanovic negira Srbe i zeli da prisvoji citavo srpsko nasljedje, pa kaze: 
..."Riječ je o posrbljenim Hrvatima, današnjim tzv. Srbima, dakle o Hrvatima koji su posrbljeni pomoću NAČRTANIJA Ilije Garašanina, koji je još prije 150 godina sve pravoslavce u Hrvatskoj i BiH proglasio Srbima, a bez obzira kojoj su naciji pripadali. ..Srpska pravoslavna crkva nema više pravo na nekretnine u Hrvatskoj..."
- To znaci da on ne nalazi hrvatske pravoslavce kod Hrvata i drugih nacija, vec zeli stvoriti tu svoju crkvu od sadasnjih Srba i prevesti ih u Hrvate.
- Podrsku ima jedino od proustasih Hrvata ...

Прости, Тит, опоздал, констатировал Ильин, "Иван IV. Грозный"стаскивая куртку.

Наш отряд растянулся в "Собрание сочинений. В 11 томах. Том 10"длинную линию, которая, как огромная, чудовищная змея, извивалась по "Война и мир: Роман-эпопея"тропинке между деревьями.

Снова шпоры мустангера вонзились в "Искусство войны"бока гнедого.

Майор отдал распоряжение удвоить "Синяя Борода"охрану.

Сбившиеся в кучу люди заслоняли "Selected Tales"от меня несчастного раба, но я увидел над их головами "Австрия: путеводитель"обнаженного по пояс негра Габриэля, стоявшего "Обитающий во мраке"на площадке и изо всех сил качавшего воду.

Чем "Комплект карточек “Чтение по Доману-2”"ближе мы к неприятелю, тем более необходимо держать "Поступай как женщина, думай как мужчина"солдат в страхе.

Komentari (2)
 • ZVONISLAV  - Pojma nemate
  Pišem za sve ove neupućene srbe pravoslavce Katolička crkva je prije svega kako to kaže i riječ katolik ili grčki univerzalno znači univerzalna crkva ,za svakoga pa tako i za rusa,amerikanca,brazilca,meksikanca srbina crnogorca znaći za sve i svakoga bez obzira na naciju.Slučaj nije isti kad se radi o pravoslavlju ,u tim zemljama se crkve i zovu po državi.Dakle srbin katolik ne mora imati srpsku katoličku crkvu jer mu i ne treba za razliku od Hrvata pravoslavca kojemu treba HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA upravo iz tog razloga da on po svojoj volji nemora biti i srbin ako je pravoslavac. Toliko
 • Hrvatin Hrvatinovic  - DA LI SU SVI PRAVOSLAVCI U HRVATSKOJ ZAISTA SRBI?
  Šovinistički je, nedemokratski je, ne ludski je tvrditi da su svi pravoslavci u Hrvatskoj Srbi. Nek mi netko od tih Srba, koji tako tvrde,objasni dostojno i kulturno zašto tvrde da netko tko je pravoslavne vjerpispovijedi automatski u Hrvatskoj mora biti Srbin?

  Hrvatin Hrvatinović.
  _________________________________________________________
  Poštovani!

  Svi tzv. Srbi u Hrvatskoj se drže one maksime od Ilije Garašanina, njegovih NAČRTANIJA da je sinonim za srpstvo na Balkanu pravoslavlje. Osim toga za vrijeme srpske okupacije a i mnogo ranije Srbi su u Hrvatskoj bili povlašten sloj ljudi, pa im je i materijalno bilo isplatnije biti srbinom nego deklarirati se svojim pravim izvornim imenom.
  Ipak, sudeći po zadnjem popisu stanovništva stvari se bitno, rekao bi drastično mijenjaju.
  Brojka se je, u korist Hrvata pravoslavaca, utrostručila, u odnosu na popis iz 2001.g.
  Budite ustrajni i u svom okruženju tumačite svojim prijateljima značaj ove promjene, odnosno preobražaja tzv naših Srba, koji su do sada živjeli u zabludi, pa su se izjašnjavali onako kako su im tumačili njihovi voždovi iz Beograda, a napose SPC.
  Akademik Ivo Matanović
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg