Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas162
mod_vvisit_counterJučer373
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan535
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec7272
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2613292

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.153
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
ŠTO SE KRIJE IZA SUSRETA GENERALA GOTIVINE I ZAGREBAČKOG METROPOLITE jOVANA PAVLOVIĆA? PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Nedjelja, 30 Prosinac 2012 21:16

ZAISTA ZAGONETNO, PA IPAK, IMAMO SAZNANJA....

Iz naših Crnogorskih svećeničkih izvora saznajemo - citiramo: "... da se Metropolit Jovan ovih dana, a prije susreta sa generalom A. Gotovinom, sastao i sa jednim visokim dužnosnikom iz Crnogorske pravoslavne crkve, na kojemu se raspravljalo i o odcjepljenju Zagrebačke metropolije od SPC i da se uključe u zajednicu sa ostalim pravoslavcima na Balkanu. Ovdje se konkretno misli na CPC, MPC,VPC i novo utemeljenu HPC. Naglasak je stavljen na Hrvatsku pravoslavnu crkvu koja već ima neopozivo Autokefalno prizanje od Rumunjske i Bugarske pravoslavne crkve te faktičko od Grčke PC, još iz vremena Drugog svjetskog rata. Doduše nije precizirano kakve veze ima s vim sastankom i general A. Gotovina? U krugovima balkanskih  pravoslavaca ipak se špekulira da je sveza sa generalom A. Gotovinom, a s obzirom na njegov poziv Srbima da se vrate u svoju domovinu, dobro došla."

Mi iz Udruge hrvatskih pravoslavnih vjernika još nismo dobili nikakav zvaničan dokaz, a niti nas je itko od zvaničnika iz Zagrebačke metropolije kontaktirao. Doduše, javio nam se neki niži svecenik iz Ogulinskog kraja koji nam je indirektno nešto spominjao sa ovim razgovorima, ali nam je podvukao da ne spominjemo njegovo ime.

Ovakove vijesti nas uvijek raduju, pa ako se pokažu istinitiom, moramo se, prije svega, zahvaliti Svevišnjem što je prosvijetlio neke ljude iz SPC i vratio vjernike svojim hrvatskim korjenima. U tom pravcu, dragi vjernici, usmjerimo naše molitve da nam ova nadolazeća 2013.godina bude povjesna godina.

 

S vjerom u Boga i svekoliku Hrvatsko-pravoslavnu slogu!

Želimo svim kršćanima Sretnu i blagoslovljenu novu 2013.!

Urednik stranice i predsjednik Udruge hrvatskih pravoslavnih vjernika

Akademik Ivo Matanović

PS. I ovaj tekst koji vam dole prilažemo ima veze sa razgovorom Generala Gotovine  i Metropolita Jovana, pa ga u tom kontekstu treba izčitavati.

*******************************************************************************

 

Najprije želim napomenuti da sve što ću večeras govoriti, govorim samo u svoje osobno ime.

U olovnim godinama od 2001. pa na ovamo, kad je jugokomunistička banda u savezu sa starim zapadnoeuropskim i američkim antihrvatskim .... i velikosrbskim udrugama otvorila lov na naše branitelje, kad su najbolji među najboljima bili proganjani, hapšeni, zatvarani i izručivani lakrdijaškim međunarodnim tribunalima, umjesto obćeg narodnog ustanka protiv te silne nepravde, mi Hrvati smo se - tu i tamo bunili. Neki su demonstrirali tako što su na nekim trgovima mahali zastavama, drugi su blokiranjem nekih cesta za nekoliko sati obstruirali promet, treći su “uljudbenim” europskim velmožama i “poštovanim” komunističkim predsjednicima , premijerima i ministrima slali “uljudne” pismene molbe itd.

Dok su naši branitelji čamili po kazamatima te “uljudbene” Europe i nove boljševičke Hrvatske, udružena banda izdajnika, boljševika i kriminalaca poput Mesića, Sanadera, te raznih Pusića, Josipovića, Puhovskih, Goldsteina, Teršelički i dr. slali tužiteljstvu Haaškoga tribunala tone krivotvorenih dokumenata, mi smo, tu i tamo, slali dopise i peticije koje su vrvile dokazima da su u vrieme Obrambenoga rata naši politički, vojni i redarstveni vođe poštivali sve propise Ženevske konvencije i svih drugih međunarodnih normi.

Nu što je najžalostnije, mnogi su svojim, uljudno napisanim peticijama, i dalje punili ‘wastebaskets’ (košare za smeće) šefova raznih boljševičkih “institucija” u Hrvatskoj.

Čekajući dan prve, nepravomoćne, osude generalima Gotovini i Markaču, na koljenima smo molili Boga za njihovo oslobođenje. Kad je taj dan konačno došao bili smo strašno razočarani, nu ipak smo nastavili, još revnije, moliti za njihovo konačno oslobođenje.

I, 16. studenog 2012. dogodilo se čudo.

Sudci Haaškoga tribunala, koji su od samoga početka vrlo dobro znali da se kao međunarodno priznata država Hrvatska imala pravo braniti od svake, pa tako i od velikosrbske agresije, i da su Gotovina i Markač podpuno nevini, bez ikakvih dodatnih informacija, iznenadno promijeniše svoj prijašnji stav i preokrenuše onu svoju prvu drakonsku osudu.

Ipak, i pri donošenju i te osude oni međusobno pdijeliše uloge na ono što se u Americi zove “good cop - bad cop, technique” , pa umjesto jednoglasne, tu osudu izglasaše sa 3 prema dva.

I, Bogu hvala! U Hrvatskoj masovne molitve pretvoriše se u masovno narodno veselje, jer oslobađanjem naših generala i Hrvatska je oslobođena nametnute stigme “genocidnoga naroda” i “udruženog zločinačkog podhvata”.

Širom Hrvatske, a posebno na Trgu Bana Jelačića, mase naroda i zastava čekaju povratak naših heroja.

Većina njihov povratak doživljava kao konačnu pobjedu nad jugoboljševičkom bandom, bandom koja je njih i čitav hrvatski narod obtužila. Bandom koja je jedina kriva za sva zla koja se od 1945. do dan danas događaju u Hrvatskoj.

Ali, i tu se dogodilo ono što nitko nije očekivao.

Umjesto da im pljune u izdajničko lice, Gotovina se kroz “institucije” zahvaljuje Josipoviću, Pusićki i ostaloj neoboljševičkoj bandi.

I, svakako, to odmah dovodi do polarizacije među nama Hrvatima.

Kao i obično, jedni to smatraju nekim mudrim političkim potezom, drugi političkom slabosti, treći težinom bremena dugogodišnje robije, četvrti posvećenjem vjeri, željom za slobodom i sve i sva.

Dva ili tri tjedna unazad postavio jedno, za mene vrlo teško pitanje - Jesu li naši generali oslobođeni poduvjetno - čime sam htio reći kako smatram da se ovdje radi o svojevrsnoj zakulisnoj igri boljševičkih “institucija” u Hrvatskoj i “institucija” novog masonskog Svijetskog poredka .

Ako to nije tako, neka mi netko razjasni zašto onda Gotovina čini to što čini ?

On izjavljuje da se neće mješati u politiku, da je prošlost prošlost, te da se svi zajedno ( valjda s boljševicima i četnicima ) trebamo (očišćeni od te hude prošlosti) okrenuti u budućnost.

Odmah poslije toga daje intervju srbijanskim medijima gdje navodi kako se svi “Srbi” trebaju vratiti u Hrvatsku jer to je njihova domovina - kao i njegova.

Kako Hrvatska može biti domovina onima koji su vičući “Ovo je Srbija!” s oružjem u ruci ustali i, uz pjesmu “ ..Jer oganj ništi i kama čisti sve što je protiv Srbina” , po njoj žarili, palili i ništili sve što je bilo hrvatsko?

Posebno bi mi bilo drago kad bi mi netko razjasnio njegov nedavni posjet i razgovor s “mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim i vaskolike Italije” Jovanom Pavlovićem. Razgovor o kojeme gospodin srbopolit, kako stoji u Večernjem Listu - ‘ne može ništa reći’.

U Večernjaku dalje piše:

“Na svečanom primanju kod predsjednika države Ive Josipovića većina je gledala isključivo kamo se kreće i s kime razgovara general Ante Gotovina pa su mnogi tako primjetili da se on u poduljem razgovoru zadržao s mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim i cijele Italije Jovanom (Pavlovićem).

General Gotovina i mitropolit Jovan srdačno su se pozdravili. General Gotovina to je učinio s mnogo poštovanja, a mitropolit Jovan s velikom srdačnošću”.

Večernjak nastavlja kako se na licu generala Gotovine i mitropolita Jovana moglo vidjeti da to nije bila puka formalnost, te kako u SPC-u u Zagrebu generala Gotovinu doživljavaju kao izrazito pozitivnu osobu.

I, na sve ovo ne vidim nikakvih barem pojedinačnih, a kamoli masovnih reakcija.

Jednostavno smo iz stanja nekadašnjeg masovnog negodovanja i nedavnog masovnog veselja, prešli u stanje masovne melankolične šutnje, jer netko radi straha, netko radi neugodnosti, netko radi manjka hrabrosti ne želi se izvrći kritici onih koji vjeruuju u nepovredljivost “nedodirljivih” osoba.

Nije moguće da Gotovina ne zna za što i protiv koga se borio.

A, ako mu još nije jasno da je Jovan Pavlović i njegova “vaskolika” mitropolija Srpske Pravoslavne Crkve - Western Bulwark of Greater Serbdom ( Zapadno predziđe velikosrbstva ) onda na trenutak treba zaboraviti na tu ‘zajedničku budućnost’ i pogledati u ono što se u, ne tako davnoj prošlosti, tu događalo s blagoslovom te Crkve.

Svaki Hrvat koji se, na bilo koji način i u bilo kojoj funkciji, udvara toj ‘Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi’ najprije se mora upitati jesu li u vrieme razaranja Hrvatke od strane srbske JNA i četničkih bandi taj “mitropolit” Jovan i njegova SPC digli svoj glas u obranu te njihove domovine Hrvatske, ili su “svetom vodicom” blagoslivljali, oružje, šajkače i kokarde “branitelja srpstva”?

Od svoga postanka “Srpska Pravoslavna Crkva” u Hrvatskoj nije bila ništa drugo nego .... eksponent velikosrbstva, a njezin današnji poglavica Jovan Pavlović ne misli ništa drukčije od Štrbca, Pupovca, Stanimirovića i drugih, ne više ni lojem premazanih četnika.

I na koncu, moram generalu Gotovini postaviti pitanje što misli kako se sada osjećaju oni koji su samo radi izlaganja njegove slike bili odtjerani s posla poput profesora Mihailovića i drugih ? Kako se osjećaju oni s kojima oni kojima se on zahvaljuje i dalje pune zatvore, samo zato što su se, kao i on, borili za slobodu svoje domovine ?

Sve ovo što sam rekao, rekao sam težkoga srdca. Ali, netko već na sve ovo mora progovoriti, jer Hrvatska je dovedena u položaj u kojem se više nema za što šutjeti, u kojem se nema što čekati.

Za Dom Spremni ! Ja sam Zvonimir Došen

Hrvatski Informativni Radio Program u Torontu, 30. prosinca, 2012.
 
http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=16896:spc-predzie-velikosrbstva&catid=59:zvonimir-r-dosen&Itemid=62

Когда "классные гонки скачать" я был на действительной, меня освободили от военной службы "руслан и людмила книга скачать" из-за идиотизма, общепризнанного идиотизма.

Возражать никто не "клипы тимура родригеса скачать" посмел все согласились.

За "скачать игру губка боб работник месяца бесплатно" пазухой у меня лежал его двуствольный пистолет, которым я решил "бродский стихи скачать" воспользоваться, если он нападет на "скачать игру люди икс бесплатно" меня.

Это восклицание сорвалось сует Зеба Стумпа не "полные игры для пк скачать полные версии" потому что он был удивлен "Бьянка оставь мне ключи" исчезновением всадника.

Другой за тысячу лет "журнал скачать оружие" не смог бы натворить столько глупостей, сколько вы "баста скачать раз и навсегда" за эти несколько недель.

Хорошо известны два вида прилипал.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg