Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas183
mod_vvisit_counterJučer1018
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan4416
mod_vvisit_counterProšli Tjedan3430
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec8845
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15867
mod_vvisit_counterUkupno2585957

Trenutno na stranici: 13
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Nakon Mesića i Josipović se javno odrekao bosanskohercegovačkih Hrvata PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Petak, 29 Ožujak 2013 07:59

Nakon Mesića i Josipović se javno odrekao

bosanskohercegovačkih Hrvata

 

Piše: Rudi Tomić

 

U svezi općeg stanje u Hrvatskoj jedan je čitatelj konstantirao: ''U Hrvatskoj tko nije lud, taj nije normalan''! Nije potrebno dokazivati apsurdnost takve tvrdnje, ali bilo bi neodgovorno zatajiti činjenice: državne vlasti svojim postupcima, odlukama, zakonima i provokacijama stvarno gone hrvatski narod u ludilo.

 

Primjera radi, Marijana Katalinić (po)složila je ''bisere'' Kukuriku koalicije oko kojih se u Hrvatskoj vodi velika polemika, ali 'zakoni su zakoni' i čim prođu saborsku proceduru obvezuju narod na poštivanje. U protivnom, kršenje bilo kojeg od usvojenih zakona ima i odgovarajuću kaznu. Vladajuća koalicija ima većinu u Saboru, pa opoziciji je u određeno vrijeme dozvoljena diskusija, koja se ne uzima u obzir – bez obzira na valjanu kritiku ili vrijedan protuprijedlog.

 

Kada ne bismo imali nacionalne portale i nekoliko niskonakladnih glasila, hrvatski bi narod bio doveden u položaj Sjeverne Korejer. Naime, oni koji su se usudili iznijeti istinu, ili razgovarati u emisiji s osobom koja kritizira Vladu, dobili su otkaze. Možda će ova vlada, ako još ostane duže na vlasti, osposobiti Goli otoka gdje bi mogli internirati protivnike komunističkog i novo-regijskog (jugo-balkanskog) režima u RH.

 

Medijskih ''proroca'' – ništarije!

 

Zamislite, koliko se može vjerovati režimskim medijima, koji su predviđali krvoproliće ''Balkan War'' zbog nogometne utakmice u Zagrebu.  Srbi su morali otići doma 'razočarani', jer nije bilo nikakvih ispada, tučnjave ili krvoprolića. Dapače, na travnjaku su se grlili i ljubili izbornici reprezentacija, kao i igrači koji igraju u europskim sastavima, pa izuzevši poraza od 2:0, srpskim igračima i gostima ukazano je gostoprimstvo.

 

Vrhunac srdačnog prijema bio je dolazak bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića, koji je u društvu svog osobnog prijatelja Ive Josipovića  gledao utakmicu na Pantovčaku. Sutradan je Tadić s prijateljima popio kavu na zagrebačkom špicu, iako je prije toga rekao: ''došao bih u Zagreb, ali se bojim da me ne izbace…''. Prisjetio se valjda  Deklaracije o (''zločinačkom pothvatu'') u osloboditeljskom ratu i Oluji. 

 

U isto vrijeme u RH bilo je još nekoliko uzbudljivih događaja, ali među najvažnijima je Prvi sveopći sabor hrvatskih braniteljskih udruga, koji je održan u Zagrebu  23. ožujka 2013. Cilj je Skupa  bio okupiti sve braniteljske i stradalničke udruge i ujediniti ih na zajedničkoj platformi.  Na skupu su bili nazočni predstavnici 250 udruga, koje su podupiru Stožer za obranu Vukovara. ''Ovo je prvi put u hrvatskoj povijesti da su se braniteljske udruge okupile na jednom mjestu u ovolikom broju. Na to nas je natjerala sila i zato Vukovar traži cijelu Hrvatsku za pomoć. Svi znamo što je došlo sa ćirilicom, a sada najbolje da se uvede u cijeloj državi. Ispada da su Hrvati u Hrvatskoj najveća nacionalna manjina'', kazao je Tomislav Josić, predsjednik Stožera za hrvatski Vukovar.

 

''Spektakl u Mostaru''

 

Nisu samo zbivanja u RH bila od većeg značaja za hrvatski narod, nego i zbivanja u BiH imali su stanoviti značaj za Hrvate u tom podneblju. Naime, koplje se lomi u daytonsko- sarajevskoj vladi, tko će biti postavljen ili izabran u Parlamentu, i kakvu će tko dobiti dužnost u vladi. Vjerojatno će doći do nekih izmjena, ali hrvatski narod u BiH ne će imati od toga velike koristi. Možda bude i gore.

 

Ovogodišnja dodjela ''Večernjakova pečata'' predstavljena je u javnosti kao ''Događaj koji je postao nacionalno blago BiH'', o kojem su bile ispunjene Večernjakove stranice s tekstovima i fotografijama nekoliko dana. Na ''fešti'' u Mostaru bio je nazočan i predsjednik RH Ivo Josipović, koji se sa svojim kolegom predsjedateljem Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem bio na posebnoj večeri i nakon Pečata izrazili su svoje zadovoljstvo sa manifestacijom. ''Posebno su istaknuli važnost političkih poruka koje su poslane s naše manifestacije….'' Večernjak je s pečetom ''ispravio (sve!)pogreške političara i međunarodne zajednice'', objedinio narode i postao ''nacionalno blago'' u BiH! Nameće se dojam da je ''Večernjakov pečat'' nadmašio stogodišnju tradicijuThe New York Times - man of the year! Nakon ovog ''spektakla u Mostaru'', ne možemo više govoriti o neravnopravnosti hrvatskog naroda s ostala dva naroda u BiH!

 

''Dnevni avaz'' je velikobošnjačko protuhrvatsko glasilo

 

Predsjednik RH Ivo Josipović dao je ekskluzivni intervju za ''Dnevni avaz'' u kojem je opširno odgovorio na desetak pitanja, koji se uglavnom tiču odnosa susjednih država, koje imaju nekoliko spornih pitanja. Hrvatska je na putu u Europsku uniju, pa su većina pitanja bila usmjerena u tom pogledu, jer će RH predstavljati granicu Europske unije sa BiH i drugim državama u ''regionu''.  Novinar ''avaza'' predstavio je Josipovića kao ''čestog i dobrodošlog gosta u našoj zemlji. Njegova odmjerena politika i uvažavanje integriteta i dostojanstva BiH smirujuće djeluje na cijeli region.'' (Vrijedno je podsjetiti, da je Hrvatska bila važan faktor u raspadu bivših zajednica: turskog imperija, austrougarskog carstva, dvije jugoslavenske tvorevine, pa je očekivati da ćemo doživjeti i rasulo Europske unije.)

 

''Moje, ali i načelo Hrvatske je da se ne miješamo u unutarnje stvari kada je riječ  o BiH, ali i dugim zemljama. Nemamo ambiciju biti patroni Hrvatima u BiH niti nigdje iza nekih zavjesa nastojati utjecati na neke političke procese'', rekao je Josipović. Dočim, Tadić, a sada i Nikolić ne odriču se patronstva Srbima u Hrvatskoj, BiH, Kosovu, Makedoniji i drugdje, a niti bilo koji državnik  zanemaruje svoje sunarodnjake koji žive u drugim državama. Only in Croatia!

 

Drugim riječima,  predsjednik RH se ogradio od hrvatskog naroda u BiH, ne samo u ime svoje nego i Hrvatske, i to u bošnjačkim šovinističkim novinama, koje sustavno blate sve hrvatsko u bosanskohercegovačkoj državi, i koji osmišljavaju svoju državu: sarajevski- bošnjačko-muslimanski vilajet.   

 

''Ne dopustite da vam ukradu nadu''!

 

Obuzeti brutalnim stvarnostima kojima je izložen hrvatski narod u obadvije domovine, moramo dignuti svoj glas u obranu i pozvati narod na uzbunu, te ne dati se ušutkati zlotvorima, koji traže da se zabrani očitovanje vjere i domoljublja. Tako su farizeji tražili od Isusa da ušutka svoje učenike. Isus im je odgovorio:  Kažem vam, ako oni ušute, kamenje će vikati. (Luka, 19. 39)Sukladno je s Isusovom porukom novi papa Franjo, poručio vjernicima na velikom misnom slavlju na Cvjetnicu: ''Ne dopustite da vam ukradu nadu …! kršćanin nikad ne može biti tužan …! žeđ za novcem je uzaludna, nitko ne može sa sobom odnijeti novac, mora ga ostaviti.'' Dakle, ne samo što moraju ostaviti novac, nego je i smrtni grije umrijeti bogat.

 

U ovim velikim danima razmišljamo o muci Isusa Krista, trnovitoj kruni, teškom križu i smrti Krista za otkupljenje grijeha svijeta. U grču očekujemo Isusovo uskrsnuće koje je potvrda vjere u život vječni, što mnogima nije shvatljivo, jer u ovom zemaljskom životu uživaju u izobilju, te doživljavaju svoj - raj na zemlji. Kada gledamo Rembrandtovu sliku Tri križa, najprije pogled ide križu na kojem je Isus umro. Onda gledamo okupljene mnoštvo oko križa s izobličenim izrazima na licima, koji su bili učesnici velikog zločina – muke i smrti Sina Božjeg. Na jednoj ivici slike vidi se ljudska figura u sjeni. Neki misle da je to Rembrandt lik, jer on je shvatio da su njegovi grijesi pomogli prikovati Isusa na križ. (Our Dally Bread)

 

Netko je rekao ''Jednostavno je reći da je Krist umro za grijehe svijeta. Ali, sasvim je drugačije kad čovjek kaže da je Krist umro za moje grijehe…'' Stoga ne možemo biti indolentnost u odnosu na domovinu i vjeru, te poput Pilata - oprati ruke od svega!

 

Čestit i blagoslovljen Uskrs hrvatskim vjernicima u domovini i svijetu! Aleluja!  

 

 

 

 

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg