Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas169
mod_vvisit_counterJučer783
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan169
mod_vvisit_counterProšli Tjedan5016
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9614
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15867
mod_vvisit_counterUkupno2586726

Trenutno na stranici: 12
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
FISKALIZACIJA I "MIŠ U KUTU" PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 0
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Petak, 05 Travanj 2013 15:33

 

FISKALIZACIJA I "MIŠ U KUTU"

Događaj iz djetinjstva urezao mi se u sjećanje. Mostarsko ljeto, tjeram miša u dvorištu s lopatom u ruci. Stjerao sam ga u kut ispod zida i podigao lopatu na udarac. Zaustavljen je kratki tren u vremenu i prostoru - miš u bezizglednoj poziciji i oštra lopata u zraku. A, onda preokret! Miš je jurnuo na mene, na moje bose noge. Uplašio sam se, poskočio, a on je ispod mene projurio u slobodu.

Moj narod je u kutu, iznad njega je oštra lopata, novi porezi, nameti na sve i svašta, ovrhe. Linić koji je upropastio riječku privredu, punom brzinom upropaštava ostatke hrvatske opstojnosti. Linić prijeti novim Zakonom o nekretninama. Zbog neplaćenog odvoza smeća, može nam ovrhom oduzeti posljednju koricu kruha i krov nad glavom. Hoće li taj moj narod još jednom pognuti glavu ili će kao 91. reći agresoru konačno: „NE!“?

Fiskalizacija! Ravnateljica Porezne uprave, Nada Čavlović Smiljanec oduševljeno objašnjava svekolikom puku da nam se puni državni proračun. Nedovoljno da se ne moramo zaduživati novim milijardama, ali dovoljno za novi, luksuzni vozni park državnih dužnosnika, možda za još jedan zrakoplov. Sve je OK, svaka jutarnja kava podebljava državne račune.To što podaci pokazuju sve veće osiromašenje siromašnih, i milijardska bogaćenja bogatih u Hrvatskoj, gospođu Čavlović Smiljanec ni malo ne zabrinjava. A trebalo bi! Malo nedostaje da miš izleti iz kuta, da gladni građani počnu razbijati izloge samoposluga.

Hrvatska u svemu, a posebice u društvenim kretanjima zaostaje za Europom i svijetom. Francois Hollande u Francuskoj uvodi drastičnu poreznu stopu na bogatstvo. Oni besramno bogati kao Todorić i 200 tajkuna, da su u Francuskoj, plaćali bi porez po stopi od čak 75 posto! Umjesto harača i nameta sirotinji Linić bi mogao otići do Pariza i porazgovarati s Hollandom. Mogao bi povesti sa sobom i Nadu Čavlović Smiljanec.

Italija nagriza mafiju, plijeni nezakonito stečenu imovinu. Vitu Nicastriju oduzeta su ovih dana 43 poduzeća, 98 nekretnina, sedam automobila, 66 tekućih računa i druga financijska imovina u ukupnoj vrijednosti većoj od 1,3 milijarda eura. Italija i ostale demokratske zemlje oduzimaju i oduzimat će opljačkano. Bore se s kriminalom i pune državnu blagajnu.

Mladen Bajić nije oduzeo hrvatskim ratnim i pretvorbenim profiterima, zločincima – ni jednu lipu.

Za budući svjetski imperativ, da bogati moraju postati manje bogati i siromašni manje siromašni – arogantna hrvatska vlast ne zna! Domu hrvatskih lordova nije jasno da 98% obespravljenog puka mora prizemljiti bahatih 2% bogatih. Ako to ne bude demokratski proces – bit će uzavrele ulice. Samo te dvije solucije su moguće, treća solucija ne postoji. Opljačkane imovine bogatih i beskrupuloznih tajkuna neće moći obraniti ni zaštitarska tvrtka DORH, ni kordoni specijalaca s dugim cijevima. Markov trg kupuje vrijeme, krade vrijeme, ali ovako neće moći dugo.

Svjetski pokret iz njujorškog parka Zuccotti prepoznale su elite razvijenih. Milijuni obespravljenih i odbačenih traže svoje mjesto pod suncem. Papa nosi željezni križ umjesto zlatnog, Obama i lideri razvijenih priklanjaju se većini. Budućnost leži u niveliranju suprotstavljenih opcija, a nikako u suludom bogaćenju bogatih. Apsurd Hrvatske, gomilanje je novih milijarda Tuđmanovih tajkuna – uz bijednu perspektivu hrvatskog čovjeka, pučku kuhinju i obilazak kontejnera za smeće. Tonemo u 19. stoljeće, u vrijeme pobuna rudara koji cjelodnevnim radom nisu mogli prehraniti obitelj.

Dok globalnu krizu mjerimo materijalnim parametrima – naš problem je mnogo teži – to je moralna kriza. Za bolje razumijevanje problema dovoljan je primjer spomenute fiskalizacije. Neizdavanje papirića, računa jutarnje kave, može rezultirati visokom kaznom – 24 milijuna „zarađena“ kriminalnom manipulacijom ostaju u džepu bivšeg ministra Veljka Ostojića. Bez kazne!!! To nije materijalni problem – to je problem morala. Ništa nije skriveno, svi znaju sve o tih opljačkanih 24 milijuna – i ništa! Nema opomene, kazne, oduzimanja…

Stotinama, tisućama takvih i mnogo gorih primjera - anulirale su civilizacijske i religijske norme u Hrvatskoj. Ne ubij! Ne ukradi! Učili su nas o tim zapovijedima, znamo za njih – ali smo ih svjesno gurnuli u tamne sfere zaborava. Zbog straha, pasivnosti, gluposti…, ne znam zašto, ali izgubili smo kriterije dobra i zla.  

Hrvat vidi pljačku, zna za nju – ali ne vidi je i neće da zna! Svi znamo za najveću pljačku Hrvatske od stoljeća VII., glavna državna revizorica Šima Krasić utvrdila je čak 98 posto nezakonito provedene privatizacije. Tvrtke i banke prodane su za samo 5 do 10 posto svoje vrijednosti. Tvornice su uništene, zemljišta preprodana, a novi vlasnici novac su iznosili u svjetska porezna utočišta. Zna to Milanović, Linić, Karamarko… Zna to i Bajić, dobio je stotine prijava, no njega je glupo i spominjati. Svi znaju – ali ne vide i ne znaju!     

Umjesto krvničkih nameta i harača kojima vlast ubija svaku nadu puka, može se bez problema poništiti privatizacija. Samo treba pratiti trag novca. Postoje tragovi u bankama, u gruntovnici piše kome je zemljište prodano. Treba samo prekrižiti imena vlasnika i upisati – novog vlasnika, državu Hrvatsku! To rade države s nekorumpiranom vlašću. Čak i Srbija, koja nam ni po čemu ne bi trebala biti uzor – oduzima imovine svojim kriminalcima.

Brzina kojom Hrvatska bezglavo juri u propast – može se usporiti. Vlast mora štititi narod a ne bogati kriminalni milje – kao do sada! Umjesto nastupa prvaka vlasti sa smiješkom koji bi trebao biti simpatičan, i mračnih nastupa namrštenih prvaka oporbe - treba nam ozbiljnost. Ne treba nam šest ministara kojima je ovo prvo radno mjesto, trebaju nam iskusni ljudi. Trebaju nam pošteni sudovi, a umjesto DORH-a, pošteno tužiteljstvo.

Ravnateljica Porezne uprave, Nada Čavlović Smiljanec mogla bi se samo usput zabavljati s fiskalizacijom, s utajom poreza na 4 kune koliko stoji kiflica. Glavni posao njezine Porezne uprave u suradnji s Vladom RH trebao bi biti vraćanje Domovini onih nekoliko desetina milijarda eura koje je elita pokrala i pohranila u inozemstvu.

U vijestima Linić je opet prva zvijezda. Uvodi novi (valjda, stopedeseti!) harač na kavu i bezalkoholna pića. To je dobro, ljudi će manje sjediti u kafićima – pa će i kritike vlasti biti manje!

Čitam naslov: „Milanoviću nije stalo do Hrvatske, zato neće podnijeti ostavku!“ Smiješno! Jeste li ikada čuli za hrvatskog političara kojem je stalo do Hrvatske? I je li netko od njih dao ostavku – ako nije morao?

Anno Domini MMXIII.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg