Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas128
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2325
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9062
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615082

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
ZABRANJEN pozdravni govor protojereja Ivanova bleuburškim žrtvama hrvatskih pravoslavaca PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 5
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Ponedjeljak, 06 Svibanj 2013 07:47

VJEROVALI, ILI NE.......

i na Bleiburgu je uvedena recenzija. Više ne može bilo tko dolaziti se tamo pokloniti žrtvama. Pod ravnateljiskom palicom Bože Vukušića, tajnika Bleburškog počasnog voda, ove godine zabranjeno je Udruzi Hrvatskih pravoslavnih vjernika da odaju počast žrtvama hrvatskih pravoslavaca koji je ne mali broj umoren na Bleburgu i dalje diljem Križnog puta sve do Đevđelije i da njihov duhovnik svećenik protojerej Aleksandar Ivanov, akreditirani svećenik Hrvatskih pravoslavaca sa govornice održi pozdravni govor. Tekst govora kojeg je trebao da pročita otac Ivanov prenosimo vam u cijelosti. U svakom slučaj očekujemo i vaš komentar - dragi čitatelji portala.

Urednik portala:

Akademik Ivo Matanović

************************************************************************************* 

 

"Pozdravni govor protojereja Aleksandra Ivanova

Vazljubleni  v Gospoda bratja i sestri – draga kršćanska i muslimanska braćo i sestre – dragi Hrvati!

 U ime Hrvatske pravoslavne crkve, kao njen legitimni vjerski službenik i obnovitelj davno zabranjene hrvatske  vjerske zajednice te nakon dvadeset i tri godine hrvatske slobode, ukazala mi se prigoda da Vas sve ovdje nazočne srdačno pozdravim i podijelim svima vama kršćanski Božji blagoslov.

Malo je znano da je ovdje - na ovom gubilištu i diljem cijelog Križnog puta poginuo i ne mali broj Hrvata i Hrvatica pravoslavne vjeroispovijesti. Najtragičnije za nas je bilo ubojstvo četrdeset dva  svećenika Hrvatske pravoslavne crkve, na čelu sa patrijarhom Germogenom, koji su nakon mučeničke torture od strane jugoslavenskog komunističkog režima, strijeljani u Zagrebu na dan dvadeset devetoga i tridesetog lipnja tisuću devetsto četrdeset pete godine.

Koristim ovu prigodu da upravo sa ovoga Svetog mjesta javno objavim svijetu i hrvatskom narodu - da su sedamnaestog studenog  dvijetisuće i jedanaeste godine  svi oni od Svetog sinoda u Odesi na crnom moru proglašeni hrvatskim mučenicima, a što na hrvatskome jeziku znači Blaženicima."

Что ж, каждому "Транспортировка голов крупного рогатого скота железнодорожным транспортом"приходится нести "Трансформация аграрной сферы экономики России"собственный крест.

Оно не пыталось "Требования к качеству и хранению овощей"замедлить падение или смягчить его.

У меня "Требования к климатическим условиям для посевов сахарной свеклы"нет другого "Трематодозы жвачных и меры борьбы с ними"выхода,-вымученно согласился президент.

Одним скачком "Требования к транспортировке убойных животных"Бронзини запрыгнул на стол.

И "Третья сфера АПК"в любом случае ваше "Тренинг и испытания племенных лошадей тяжелоупряжных пород"предписание должно быть предъявлено тем, "Трещины кожи сосков у коровы"кого оно касается, "Трихофітія великої рогатої худоби та заходи по ліквідації захворювання в СГК ім. Щорса, Хмельницької області"то есть Матучекам.

Моторы взревели, офицер КГБ вышел из салона, и тогда все заговорили.

Komentari (2)
 • Banjanin Zoran  - Glupost
  Ha ha ha ha ,koja li ironije i gluposti ,pa i oni odaju pocast upravo onima koji su osnovali Hrvatsku pravoslavnu crkvu ,ha ha ha ha,ovakvo sto se moze samo u Hrvatskoj dogoditi ,tko je tu lud? Ha ha ha ha pozdrav tebi Ive ......
  ________________________________________________________
  Zorane, prestao si se javljati - što je s tobom?
  Jesili ti u Lici ili negdje vanka, javi mi se mailom ili brzoglasom..svejedno, kako ti je lakše i jeftinije.
  Bog
  IM.
 • Anoniman
  To je ziasat tragedija hrvatskog naroda da i jedan hrvatski rodoljub kao sto je Bozo Vukusic, tako zaostalo i sluganski misli. Pa nije valjda,moguce da su Bozi Vukusicu drazi, kao i hrvatskim vlastima, cetnici i njihova fasisticka srbska pravoslavna crlva, nego hrvatski roboljubi, Hrvati koji su pravoslavcne vjeroispovijesti.

  Ne prihvatljivo mi je da i Bozo Vukusic radje ima Srbe u Republici Hrvatskoj koji zagovaraju "veliku Srbiju" do Karlobaga, Karlovca i Virobvitive nego Hrvate pravoslavce koji se osjecaju Hrvati i hoce da uspostave Hrvatsku pravoslavnu Crkvu u republici Hrvatskoj.
  Molim gospodina Bozu Vukusica neka objasni svoj stav o ovoome pitanju u prvome, hrvatskoj javnosti a i meni osobno.
  Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za sto!

  Jozo Cuk
  Melbourne, 9. Svibnja 2013

Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg