Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas183
mod_vvisit_counterJučer478
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan1447
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec8184
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2614204

Trenutno na stranici: 9
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
METAMORFOZA NA SRPSKI NAČIN-OD SV. SAVE PA DO ANTIFAŠISTIČKIH USTANIKA-SVE SU POKRALI OD DRUGIH NARO PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 2
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Utorak, 28 Svibanj 2013 06:53

Nedjelja, 26 Svibanj 2013 19:11

 

 

Listopad 2011.g.: „Prihvatio sam vaš poziv da dođem na ovu svečanost jer sam znao da ćete me dočekati kao prijatelja te bih, kao prijatelj, od vas zatražio oprost za zlodjela što su ih pripadnici talijanske vojske u Drugom svjetskom ratu počinili nad stanovništvom ovoga kraja!“, kazao je 1.listopada 2011.g. talijanski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Alessandro Pignatti; lijepo.

Bilo je to prigodom (69.-te) komemoracije za žrtve pokolja što su ga nad 96 mještana Gata, Ostrvice, Naklica, Zvečanja i okolnih poljičkih sela 1. listopada 1942. godine počinile združene snage četnika i talijanskih fašista, ondašnje braće po oružju!

S druge strane, prošle godine veleposlanik Republike Srbije još je jednom ignorirao poziv da dođe u Gata-nedaleko Omiša, na mjesto tog strašnog zločina.

Koncem rujna 2012. iz srbijanske 'Ambasade' su poručili kako gospodinu Stanimiru Vukićeviću ni na kraj pameti nije pojaviti se među Gaćanima, a kamoli pokloniti se ili zatražiti oprost.

„Uostalom, kakve veze Republika Srbija ima s četnicima?!

Zločin, naravno, osuđujemo, ali s onim što se dogodilo u Gatima Srbija nema ništa“-poručeno je lani iz srpske 'ambasade'. Da je, naime, riječ o komemoraciji za žrtve ustaškog režima onda bi, priznaju u veleposlanstvu Srbije, zasigurno našli vremena za posjet; primjerice naricat nad Šaranovom jamom na Velebitu u kojoj nitko ne 'počiva'; nema ni jednog kostura u toj zloglasnoj jami (Pavle Vranjican i Davor Butković-Žu, vidi link: http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=15383:lai-pred-kojima-zastaje-pamet-cijeloj-hrvatskoj-podvaljena-aranova-jama-kao-masovna-grobnica-srba-i-idova&catid=28:povijesni-identitet&Itemid=112!).

Nevine težake, žene i djecu Omiške zagore po Vukičeviću su vjerojatno poklali izvanzemaljci maskirani u četnike!?

A sad nešto o ustaštvu i četništvu iz usta kamiličnog nam poglavara države:

„Fašizam i njegovi oblici, kao što su nacizam, a u hrvatskom povijesnom iskustvu ustaštvo i četništvo, doživjeli su poraz zato što se radilo o najmračnijim pojavama u povijesti naše civilizacije", naglasio je 9. svibnja og. hrvatski predsjednik Ivo Josipović u povodu Dana Europe i dodao kako je današnja, demokratska Europa nastala na antifašizmu!

Nema sumnje, za Srbiju je taj, eto, 'najmračniji četnički pokret' ustvari oslobodilački pokret, plemenit i istovjetan s antifašizmom…dakle, 'čist poput suze'!

Aveti prošlosti ponovno plešu u našem susjedstvu:

„'Ravna Gora' prvi je ciklus projekta 'Dramska trilogija 1941-1945' koji daje uvid u događaje u Srbiji u razdoblju Drugog svjetskog rata.

'Ravna Gora' bavi se presudnim događajima u proljeće 1941. godine, napadom Njemačke i slomom Kraljevine Jugoslavije, te nastankom 'oslobodilačkih pokreta', kao i tragičnim početkom 'bratoubilačkog rata'“, ovih dana piše beogradski 'Kurir' s izrazitom dozom tople nostalgije.

Ovo 'oslobodilačkih pokreta', da ne bi bilo zabune, odnosi se na četnički i partizanski pokret kao dva istoznačna 'antifašističko-oslobodilačka' pokreta!!

U prilog tome dovoljno je pročitati komentar redatelja sa snimanja koje je počelo još u srpnju prošle godine:

„Ravna gora prevashodno je igrani program“, objasnio je tada redatelj Radoš Bajić, „rađen na osnovu istorijskih događaja koji će u značajnoj mjeri progovoriti o nečemu što je do skora bilo nezamislivo-pored partizanskog i o ravnogorskom pokretu, pored Josipa Broza i o velikomučeniku pukovniku Mihailoviću“; u egalu, dodao bih!

Tko zna, možda čiča Dražu Srpska pravoslavna crkva kao velikomučenika proglasi i blaženim a navedenu 'Dramsku trilogiju 1941.-1945.' prva otkupi filo-četnička Radmanova dalekovidnica....sve zbog mira i tolerancije u 'regionu'!?

A sad evo jedan ratni detalj koji bi redatelju ovog seri-jala, Radošu Bajiću mogao biti od velike koristi u rasvjetljavanju 'istorijske istine' glede 'oslobodilačkih pokreta', četništva i antifašizma:

 

Stjepan Filipović(srpski: Steva Filipović-Kolubarac), Hrvat iz Opuzena, trbuhom za kruhom našao se kao bravar u Valjevu 1941. godine kada je Njemačka napala Srbiju odnosno kraljevinu Jugoslaviju.

Početkom srpnja 1941. godine priključio se u Srbiji nejakom Titinom, antifašističko-partizanskom pokretu. Dana 24. prosinca 1941. godine zarobili su ga tzv. 'legalizirani četnici' koji su pripadali 'oslobodilačkim' formacijama četničkog vojvode Koste Pećanca.

U četničkome zatvoru u Loznici bio je mučen pa sproveden u Šabac gdje je zatvoren s ostalim zarobljenim partizanima-antifašistima. Nakon mučenja svi su bili prebačeni u logor Senjak kod Šabca-pod kontrolom Nijemaca i pronacistički orijentiranih četnika-takozvanih Ljotićevaca.

(Usput, saveznički odnosi između Dimitrija Ljotića i Dragoljuba Mihailovića uspostavljeni su u ljeto 1941.g., a Ljotić je osiguravao Dražinim četnicima hranu, odjeću i oružje tijekom cijelog rata.)

Potom je 'Steva' Filipović bio predan tadašnjim četničkim saveznicima-nacistima njemačkog Gestapo-a u Beogradu gdje je i osuđen na smrt vješanjem. Nakon toga sproveden je u četničko gnijezdo, Valjevo, gdje je i obješen usred grada kao javna opomena svim narodnim neprijateljima, dakako, partizanima-antifašistima!

Doduše, četnici ga nisu svojeručno objesili, samo su mu kod vješanja izmakli stolčić ispod nogu; groba mu se ni danas ne zna ali slika s vješanja visi i danas u prostorijama UN-a!

Međutim, predsjednik RH, Ivo Josipović prilikom posjete Londonu još jedanput je ponovio da se Hrvatska zalaže za proširenje Unije i da će na svaki način pomoći zemljama u regiji na njihovu putu prema EU.

Jasno, u prvom redu Srbiji, zajedno sa svom njenom četničkom bagažom unatoč tomu što je i 'četništvo jedna od najmračnijih pojava u povijesti naše civilizacije' ….pa i europske!

Eto, to je ta podrepaška politika a nije ni čudo kad je vode djeca komunista ….ili komunistička djeca, svejedno.

Njima su četnici i partizani jednaki antifašisti što 'naša politička elita' i potvrđuje svake godine u Srbu, 27. srpnja…ulizujući se u prkno četnicima odnosno njihovim aktualnim ideolozima; taj četnički dan ustanka trebalo bi nazvati pravim imenom, Danom 'antifašističkog' uprknuća!

Za kraj citirat ću pisca, kapetana Josipa Kljakovića-Šantića:

„Nakon oslobođenja Srbije 1944.g. do kraja rata 1945., tzv. NOVJ pretvorila se u četničko-partizansku vojsku.“

O toj metamorfozi NOVJ-e i danas se može pročitati u publikaciji Vojno izdavačkog zavoda JNA-VIZ, Bg, 1985., :

„NOVJ je krajem 1942. imala oko 150.000 boraca...krajem 1943.(nakon Neretve i Sutjeske) oko 320.000, a na završetku 1944.g., po totalnoj aboliciji četnika, blizu 650.000...sve do 15. maja 1945. kad je nemačka balkanska grupacija, s ostacima…, položila oružje nalazeći se u okruženju između Zagreba, Maribora, Dravograda i Zidanog Mosta, itd..U tom času Jugoslovenska armija je imala preko 800.000 boraca i starešina.“

Preporučena literatura:

Josip Kljaković-Šantić: „Hrvatski patrioti protiv velikosrpske tiranije“, izd. Bošković, Split, 2009., ISBN-978-953-263-092-3., i knjiga američkog Židova Philipa J. Cohena: „Tajni rat Srbije-propaganda i manipuliranje poviješću“-Ljiljan, Sarajevo 1996.g. i Ceres, Zagreb, 1997.g.

 

damir kalafatić

 

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg