Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas294
mod_vvisit_counterJučer388
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan294
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2487
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9573
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15925
mod_vvisit_counterUkupno2602610

Trenutno na stranici: 5
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Europarlamentarac Posselt traži od Hrvatske procesuiranje komunističkih zločina. PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Srijeda, 29 Svibanj 2013 06:56

Europarlamentarac Posselt traži od Hrvatske procesuiranje komunističkih zločina.

Posselt će zahtijevati objašnjenje od bavarske ministrice za pravosuđe, zašto su povučene tjeralice za UDBinim ubojicama.

 

Zastupnik u Europskom parlamentu Bernd Posselt je povodom tribine “Hrvatska u EU” 26.05.2013 u njemačkom gradu Darmstadt-u, koju je organizirao Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj (HSKNj) u sklopu “Hrvatskog kulturnog tjedna” pozvao Hrvatsku da napokon procesuira komunističke zločine i da po uzoru Njemačke uspostavi Ured (tzv. “Gauck-Behörde”) koji će istražiti zločine jugoslavenske diktature.

 

Na upit zašto je pokrajinska kriminalna policija Bavarske povukla tjeralice sredinom 2012.godine za trinaestoricom bivših hrvatskih dužnosnika tajnih službi Jugoslavije, koji su bili uključeni u ubojstva hrvatskih emigranata u Njemačkoj, Posselt je izrazio čuđenje glede te činjenice, te obećao da će odmah kontaktirati pokrajinsku ministricu za pravosuđe u Bavarskoj, Beate Merk, i raspitati se za razloge. Uz Bernd Posselt-a (CSU) su također na tribini nazočili dopredsjednik Hrvatsko-njemačke parlamentarne skupine u Bundestag-u, Klaus-Peter Willsch (CDU) i bivša savezna ministrica za pravosuđe, Brigitte Zypris (SPD), koji su se jednako iznenadili.

 

Nazočni hrvatski iseljenici su naglasili, da je jugoslavenska UDB-a ubila više svojih emigranata nego cijeli Istočni blok zajedno. Najveći dio tih žrtava državnog terora su bili Hrvati, od kojih su otprilike 40-orica ubijeni na njemačkom teritoriju. To predstavlja najveću neistraženu seriju ubojstava u Njemačkoj a ne tzv. `NSU-ubojstva` nacista nad strancima, koji se trenutno procesuiraju. Budući da se postkomunističke strukture u Hrvatskoj odupiru procesuiranju iti jednog komunističkog zločina u Hrvatskoj, Hrvati su se posebno pouzdali u Njemačku sa svojom dužom demokratskom tradicijom, koja je pokrenula nekoliko sudskih postupaka i raspisala tjeralice za ubojicama. Povlačenje tih tjeralica je začudilo Hrvate u Njemačkoj, koji s 400.000 osoba čine petu po veličini i najbolje integriranu migrantsku skupinu u Njemačkoj.

 

“Njemačka si ne može dopustiti, da ne inzistira na izručenju osoba, koji su bili uključeni u najokrutnija ubojstva nad nedužnim žrtvama na njemačkom tlu. To bi ozbiljno poljuljalo povjerenje brojnih njemačkih građana hrvatskog porijekla u njemačko pravosuđe! Posebno s obzirom na trenutni proces nacistima koji su ubili osam turskih i jednog grčkog građanina u Njemačkoj, njemačko pravosuđe ima dužnost uspostaviti pravdu za žrtve u Njemačkoj i počinitelje dovesti pred lice pravde“, naglasio je Mijo Marić, predsjednik HSKNj-a i globalnog Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK).

“Ohrabruje me i nedavna izjava premijera Milanovića, da mu je Njemačka uzor za spolni odgoj u školama, te pozivam hrvatsku Vladu, da se ugleda u Njemačku i glede korektnog pristupa prema tamnoj prošlosti bivše jugoslavenske diktature”, rekao je Marić.

 

 

Kontakt:

Mijo Marić, Hrvatski svjetski kongres (HSK)

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg