Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas180
mod_vvisit_counterJučer478
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan1444
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec8181
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2614201

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.145
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
CRKVENI SUVERENITET autor SEEbiz / Deutsche PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 0
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Subota, 13 Ožujak 2010 08:26

CRKVENI SUVERENITET

Uskoro se 'obnavlja' Hrvatska pravoslavna crkva?

Autor/izvor: SEEbiz / Deutsche Welle
ZADAR - U Zadru je u petak (12.3.) najavljeno formiranje udruge Hrvatska pravoslavna zajednica, a nakon toga i “obnavljanje” Hrvatske pravoslavne crkve. To bi se moglo dogoditi u roku od godinu dana.
"Ovo što Milorad Pupovac ide po duhovnu hranu u Beograd i svi takvi će se još pogoršati, a mi sve vjernike ali i nevjerne Tome pozivamo da obiđu crkve pa da vide da su one prazne."

."Nespojivo je s hrvatskim suverenitetom da ingerenciju nad pravoslavcima u Hrvatskoj ima neka druga država," smatra iguman Jelisej. To je bio jedan od glavnih aduta za inicijativu koja vodi ka osnivanju Hrvatske pravoslavne crkve. Uz igumana Jeliseja, koji dolazi iz Crne Gore, inicijativu za osnivanje hrvatske pravoslavne crkve predstavio je i tajnik Inicijativnog odbora udruge hrvatske pravoslavne zajednice Ivo Matanović, koji je rekao da hrvatski pravoslavci hrvatsku državu doživljavaju kao svoj dom.

Inicijativa o osnivanju Hrvatske pravoslavne crkve nije dobro primljena u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a, kako kažu Ivo Matanović i iguman Jelisej ne podržava ih ni predsjednik Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

"Ovo što Milorad Pupovac ide po duhovnu hranu u Beograd i svi takvi će se još pogoršati, a mi sve vjernike ali i nevjerne Tome pozivamo da obiđu crkve pa da vide da su one prazne", kaže Matanović i najavljuje da će se pravoslavni vjernici vratiti u crkve.

Zanimanje vjernika u Hrvatskoj je veliko, ističe iguman Jelisej, za udrugu u nastajanju već je registrirano 430 osoba. Za formiranje vjerske zajednice potrebno je pet godina i 500 članova, no sve će se odvijati brže, jer se radi o obnovi Hrvatske pravoslavne crkve koja je već postojala, pa se očekuje da bi se to moglo dogoditi za otprilike godinu dana. Matanović je zaključio da, u početku udruga, a kasnije vjerska zajednica tj. Crkva, više neće pristati na manipulacije pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj.

"Mi ćemo priznati i Vatikan i Moskvu i nećemo više dozvoliti da budemo topovsko meso da se nama manipulira", zaključio je Matanović.

Na današnjem predstavljanju inicijative, uz ostalo, je rečeno da u Hrvatskoj pravoslavnoj zajednici očekuju podršku javnosti te da bi željeli da se u njima spozna čimbenik mira, vjerske i nacionalne tolerantnosti u skladu sa Europskom praksom. U konačnici se nadaju da će Hrvatska pravoslavna crkva biti proglašena primarnom i glavnom pravoslavnom crkvom u Hrvatskoj.

Мышцы Гассана-убийцы вздулись, пот "Linux для чайников" смешался с кровью на его лице.

Швейк заставил его "Секретные бункеры Кенигсберга" снять ботинки и раздеться.

Мы подбирались все ближе и, наконец, "Реалити-шоу Подстава Искатель неприятностей" нашли место и спрятались ниже "Тренируем руку Многоразовая тетрадь" табора, откуда могли наблюдать за происходящим.

Опустив его на пол между ручками тачки, он "Формирование вычислительных навыков на уроках математики. 5-9 классы" водрузил на него "Мозаика из круп и семян" свой излюбленный медный кубок и вывалил в него тлеющий "Печальный демон Голливуда" древесный уголь из висевшего на правой ручке небольшого ведра с дырками.

Колотя клювом, "Материальная ответственность сторон трудового договора" он не мог разжать мертвой хватки, парализовавшей "Генерал-адмирал. Взлет" его шею.

Во всяком "3 в 1 Все для экзамена в ГИБДД ПДД Билеты Вождение 2011" случае, на избранные миры были высажены механизмы, но операторы остались дома.

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg