Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas173
mod_vvisit_counterJučer480
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan2370
mod_vvisit_counterProšli Tjedan2778
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9107
mod_vvisit_counterProšli Mjesec12983
mod_vvisit_counterUkupno2615127

Trenutno na stranici: 6
0 198.143.37.145
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Šovinističko orgijanje na desničarskom portalu „Vidovdan“ PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Srijeda, 03 Srpanj 2013 08:45
 
 

Šovinističko orgijanje na desničarskom

portalu „Vidovdan“

Lijepa vaša, ustaška

Srbin nikako da preboli hrvatsko more

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Stvarno, odvratno: Hrvatska ostrva na kojima se Srbi osećaju kao žrtve
Stvarno, odvratno: Hrvatska ostrva na kojima se Srbi osećaju kao žrtve
Photo: adrialin.co.uk

Čim stignu letnje vrućine, a Jadransko more počinje da miriše čempresima i solju, obavezno se iz Srbije javi neki zabrinuti četnik-početnik da upozori Srbe šta im se sve može desiti ako krenu put najnovije članice EU. Tako se na tužnom sajtu „Srbin.info“ oglasio izvesni Filip Novaković da svojim savetima podseti pravoslavne turiste šta im je činiti dok borave na neprijateljskoj teritoriji. Ovo čudovišno štivo prenosimo tek da podsetimo da zlo u Srbiji nije mrtvo, da ovdašnji nacisti sa šajkačama još uvek sanjaju vreme klanja i vreme noža. Međunaslovi su vlasništvo hrvatskog turističkog odeljenja u e-novinama (E-Croatica), zaljubljenog u Jadran, uvek and forever...

 

Podlost: Stvorene da zavode naivne Srbe
Photo: Stock

OVO BI TREBALO DA BUDE SARKASTIČNO: Živi bili. Dragim našim sugrađanima želimo sunčane dane i lep provod u Lijepoj našoj. Cenimo njihov moderan životni stav i pravazilaženje svih primitivnih nacionalističkih granica. Izdigli su se iz mnoštva svojih zatucanih i fašističkih sunarodnika, koji nikada neće izaći iz devedesetih.

OVO BI TREBALO DA BUDE OTREŽNJUJUĆE: Ponikli u zemlji prodavaca krompira, otrcanih šajkača, znojavog folklora i prevaziđene ćirilice, napravili su mladalački iskorak ka Zapadu.  Za Jugoslaviju opet ima nade – dragi i nikad prežaljeni Tito bi bio ponosan na pojedine mlade Srbijance. Želimo im lep provod i srećan put, da ih uživanje i radost prate tokom celog aranžmana.

OVO BI TREBALO DA BUDE POTRESNO I SMEHOTRESNO: Dodali bismo nekoliko sitnih i neobaveznih predloga Vama koji letujete. Dok budete prolazili svojim kolima pored Save, zastanite negde na 5 minuta samo. Protegnite se na ravničarskom vazduhu, osvežava. Ne bilo Vam teško, sagnite se i poljubite zemlju pod kojom leži 500.000 ubijenih Srba, Jevreja i Roma, male dece i staraca, naših predaka.  Da, baš tu u blizini su ih Ustaše zakopale jer nisu bili dostojni da žive u Nezavisnoj državi Hrvatskoj.  Da, tu blizu je logor Jasenovac, gde su naši preci poslednji put iz jame pogledali nebo i sunce, lagano umirući. Isto uradite i ako prolazite kroz Hercegovinu, pored Mostara, Trebinja…

 

Strrr'šno: Srpkinje ulaze u more puno leševa
Photo: Stock

OVO BI TREBALO DA NAS ZAUVEK IZLEČI OD LJUBAVI PREMA MORU: Brzo se stiže do prelepog plavog mora hrvatske obale. Sa nestrpljenjem  se zalećete preko sitnog peska i uskačete u talase Lijepe naše. To svi radimo kad ugledamo more jer to je tako normalno. Malo dalje od obale otisnuvši se, možda ćete čuti neki huk iz dubina i neki vetar koji ga nosi po moru. To je hor Srba i Jevreja pobijenih u logoru Slana na Pagu i pobacanih u more. Oni tu zauvek leže. To su sva ona deca i starci koji su poslednji put ušli u lepi plavi Jadran, bačeni sa ostrva gde se danas turisti provode, bačeni da nikad više ne izrone. Pozdravite ih i recite im da ima još ljudi koji ih pamte. Možda Vam je baš neko od njih rođak ili predak.

OVO BI TREBALO DA NAS OPOMENE DA SE ŠTO PRE VRATIMO U SRBIJU: Posle romantične večere u nekom od  restorana na rivi, ako zateknete svoj automobil izgreban, izbušenih guma, ne ljutite se. Vi ste moderni i znate da svuda ima huligana. Čak i onaj grafit “Srbe na vrbe” može samo upotpuniti autentični doživljaj modernom turisti. Jedan Nemac za iste pare dobije mnogo manje od vas. Njemu nema ko da iseče gume, pljucne u čašu piva, opsuje majku srpsku. Njegov doživljaj nije potpun, on ne zna šta propušta.  Ipak, uvek naručujte kavu i kruh, naučite hrvatske izraze, da ne biste upali u veće neprilike. Vi to možete i umete, to zahteva  toliko malo truda, a daje sigurnost.

 

Konvoj: Novinari sa Srbin.info idu na more
Photo: advance.hr

OVO BI TREBALO DA BUDE TUŽNO, ALI JE VIŠE TRAKTORSKI GLUPO: Na povratku u Srbiju, ugledaćete u daljini po neki  traktor dok skuplja seno na livadi. Na momenat, ali vrlo mali momenat, milisekundu, setite se svih onih sunarodnika koji su na istim traktorima bežali u Srbiju, u Beograd, u Novi Sad. Bežali su glavom bez obzira. Samo ih se na tren prisetite. Oni su takođe gradili tu obalu i te gradove gde ste proveli divan odmor. Oni se neće ljutiti. Čak će im biti milo što ste prošli njihovim rodnim krajem u koji se nikada ne smeju vratiti.

OVO BI TREBALO DA JE ZAKLJUČAK, ALI JE GOLI QURAC, JER ODOSMO NA HRVATSKO MORE, UNATOČ NOVAKOVIĆU: Eto tako, dragi naši sugrađani. Ovo su mali saveti kako da oplemenite odmor u Lijepoj našoj. Uvek budite tako bezbrižni i moderni, to je budućnost i lepota postojanja. Za nesrećom drugih se ne treba puno okretati.  Zato smo vas i savetovali da sve radite na jedan kratak tren, na jednu milisekundu, jedan beznačajan trag u vremenu koje se vas ne tiče. Čisto uzgred, ako se setite. 

* Ovaj patetični krik iz traktorske gume prenosimo u nepismenom originalu; međunaslove doturio Savo Štrbac, ikona traktorske industrije Hrvatske 

Komentari (0)
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg