Poštovani g.Rade Novakoviću,
Drago mi je da pokazujete interes za dublje probleme hrvatske povijesti.Hrvatska dublja povijest je kao "zabranjena arheologioja". Međutim kada se već upuštate u određene zaključke onda te zakljičke morate i argumentirati.
Vaše pominjanje paralelizma Srbi/ Hrvati je nedokazivo posebice u starijoj povijesti. Niti u jednom svetom spisu koji ste spomenuli se ne moeža naći niti pomena o Srbima. Najstariji spomeni o Srbima se pojavljuju tek negdje prije oko 1.ooo god., a arheološki njastariji nalaz hrvatskog imena je star oko 7.500 god.
Srbi (Srbijanci)i Hrvati imaju sasvim drugu genetiku (to nema veze s našim pravoslavcima). Srbi su genetski bliski Turcima, Grcima, Rumunjima i imaju samo 5% hrbatskog gena. Dočim imaju 16% afrogena i sačuvane elemente afričke kuilture jedini u Europi. Najdublji srbski povijesni tragovi (stariji od 1.000 god) mogu se naći jedino u Somaliji na rogu Afrike gdje i danas žive dva ljudožderska plemena: SERBON I GEĐŽA.
Hrvatski gen je relativno rijedak i proteže se od Hrvatske do sjeverozapadne Indije (preko Irana, Kavkaza, Afganistana) i točno pokriva "put znanja" koji je Stjepan Krizin Sakač (osnivač i prvi direktor Orijentološkog Instituta pri Sv.Stilici u Vatikanu) nazvao: "ZLATNI LANAC"
Riječ Hrvat je izvedena iz riječi Harawat što na samskritu znači "božji narod" (hara = unutaranja božja energija, wat = pleme, klan, bratstvo).
Prema Tarabićima riječ Srbin u hermetici znači "rob Sotone"