Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas217
mod_vvisit_counterJučer708
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan925
mod_vvisit_counterProšli Tjedan5016
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec10370
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15867
mod_vvisit_counterUkupno2587482

Trenutno na stranici: 12
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
U Hrvatskoj žive Hrvati, A NE SRBI NITI NIKAKVE NACIONALNE MANJINE PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 5
LošeOdlično 
HPZ - Aktualnosti
Urednik Administrator   
Nedjelja, 18 Kolovoz 2013 23:19

 

Izazvan sam na odjek, koji slijedi iza izazova

Vidi niže u dobivenom članku!

Napomena: Ako zadržite ovo za sebe, vi ste dio problema!

Sada sa sličicom, a zgodna je

 

Dana 4. veljača 2013, Vladimir Putin, ruski predsjednik, obratio se Dumi (ruski parlament,), te je održao govor o napetosti s manjinama u Rusiji:.

"U Rusiji žive Rusi.

Bilo koje manjine, u bilo kojem mjestu, ako žele živijeti u Rusiji, raditi i jesti u Rusiji, trebaju govoriti ruski, i trebaju poštivati ruske zakone.

Ako oni vole šerijatsko pravo, onda ćemo ih savjetovati da idu na ona mjesta gdje je to državni zakon.

Rusija ne treba manjine.

Manjine trebaju Rusiju, a mi im nećemo dati posebne povlastice, ili pokušati promijeniti naše zakone kako bi odgovarale njihovim željama, bez obzira kako glasno viču 'diskriminacija' .

Na nama je da se naučimo, gledajući samouništenje u Americi, Engleskoj, Nizozemskoj i Francuskoj, ako želimo preživjeti kao nacija.

Ruski običaji i tradicija nisu kompatibilni s izostankom kulture ili primitivnih načina života u većine manjina.

Kada časno zakonodavno tijelo razmišlja o usvajanju novih zakona, mora prvenstveno imati na umu nacionalni interes obzirom da manjine nisu Rusi.”

Političari u Dumi su priredili Putinu pet minutne ovacije.

A Hrvati ???

 Napomena:

Ako zadržite ovo za sebe, vi ste dio problema!

Jedno što Putin smije biti čak i politički nekorektan, a nama to nije dopušteno.  Nas su 50 godina trenirali za “bratstvo i jedinstvo”, a manjine su bile moneta za potkusurivanje.

=================================================================

Izazvan sam na odjek napomenom: Ako zadržite ovo za sebe, vi ste dio problema!

Ne želeći biti dio problema, prednji članak se proslijedio na brojne adrerse i evo par rečenica o sebi i zatim o nacionalnim manjinama.

Pisatelj ovih redaka je bliski potomak švicarskih predaka Hazler od Hasler u Hrvatskoj, što mi daje dodatno pravo na kritiku ponašanja nekih nacionalnih manjina u Hrvatskoj, posebica Srba i Talijana.

 

O svome podrijetlu najkraće, iako o sebi ne volim pisati!

Već moj djed Lukas Hasler (1919. prisilno fonetizirano po Vuku u Hazler) je dragovoljno postao Hrvat (isto i njegovi roditelji!) jer su smatrali da se manjina u državi većine treba integrirati i asimilirati u narod, čija je država. Moji švicarski predci su u svoje vrijeme učinili više za mjesto Slunj, nego pojedina rodoslovlja iz genetičkih Hrvata. Tek ću spomenuti: (Nikolaus Hasler) izgradio je po nalogu maršala Marmont-a 32 mlinice u Rastokama, veliki žitni magazin, cestu od Slunja prema Bosni..., njegov sin Josef Hasler, općinski bilježnik u Slunju darovao je zemljište za izgradnju Građanske škole i vodovodnog rezervoara, doveo je službeno u Slunj Ivana Trnskoga, Ivana Mažuranića i Ivana Zajca..., a njegova braća Stjepan i Nikola Hasler bili su častnici u Hrvatskoj vojnoj krajini... i Jelačićevi vojskovođe u ratu mađarskog šovinizma.  

U djelovanje potomaka za Hrvatsku, uključujući i sebe s pomiješanom švicarskom i hrvatskom genetikom ne ću ulaziti, nego samo reći da mi je Hrvatska svetinja iznad svih svetinja kao domovina i nezavisna država Hrvatska. Za nju živim, za nju ću i mrijeti, a slijede me moji potomci - svi Hrvati, a ne nikakva nacionalna manjina.

U prelijepoj Hrvatskoj ne biti častni i ponositi Hrvat, nego nacionalmanjinac ukazuje na nenormalno ponašanje. Da me "dobronamjernici" ne bi krivo shvatili bit ću doslovan: Svatko ima neosporivo pravo njegovati svoju tradiciju prema nacionalnim korjenima, napose u obiteljskim krugovima, ali nitko nema pravo u Hrvatskoj sprovoditi politiku države svoga iskona. To je petokolonaštvo i u njemu se ističu Srbi i Talijani iz država, koje si pohlepno žele hrvatski prostor i more.

Hrvatska mora točno definirati sva prava nacionalnim manjinama, isključivo bavljenjem nacionalnom politikom države svoga iskona. Nota bene!

 

Tijekom čitave povijesti su došljaci dragovoljno postajali Hrvati!

Većina došljaka u Hrvatsku iz civiliziranih država i kulturnih naroda su ne samo dragovoljno postali Hrvati, nego su na svima poljima istaknuto djelovali za Hrvatsku. Za sve spomenuti trebalo bi napisati leksikon, a radi ograničenosti članka spomenut ću samo primjerice nekolicinu došljaka, koji su postali istaknuti Hrvati i time su podigli ugled sebi i Hrvatskoj: Toma Erdödi-Bakač, Pavao Ritter - Vitezović, Pavao Stooss, Ljudevig Gaj (izvorno Gey), Dimitrije Demetar, Vatroslav Lisinski (izvorno Fux), Stanko Vraz, Ferdo Wissner - Livadić, Josip Juraj Strossmayer, Ivan Zajc (izvorno Seitz), August Šenoa... i od novojih i sadašnjih došljaka većina su postali istaknuti Hrvati. Evo samo nekoliko prezimena: Abafi, Basler, Bauer, Hazler (Hasler), Hirtz (Hirc), Kalođera, Papandopulo, Politeo, Pomykalo, Prohaska, Šeper, Tartalja, Zimermančić i Wölf (čuveni igrači Građanskoga i Dinama)...

Svi ovdje tek primjerice spomenuti Hrvati stranih korjena su živjeli ili još žive mnogo sretnije kao Hrvati, nego kao srbski nacionalist Milorad Pupovac i njegovi srbski šovinistički i četnički fašisti poput SPC - popova Dobrosavljevića, Đujića, Radmanovića i četničkofašističkih genocidoida: Babića, Martića, Mrkšića, Raškovića, Rkmana, Stanimirovića, Vasiljkovića i onih, koji u Vukovaru i u Lici uzvikuju "Ovo je Srbija".

 

Srbska nacionalna manjina djeluje petokolonaški u Hrvatskoj!

Petokolonaška srbska nacionalna manjina u Hrvatskoj je čitavo 20. stoljeće djelovala u prilog velikosrbske ideologije, a protiv matičnog Hrvatskog naroda. U tom stilu, ponašanju i politici djeluje i danas srbska nacionalna manjina u Hrvatskoj, napose kroz državno-političku Srbsku pravoslavnu crkvu, kroz srbske škole, kroz srbske političke stranke u Hrvatskoj, kroz srbsku Prosvjetu, kroz nametanje srbske ćirilice... U Hrvatskoj se slavi komemorativni kult fašističkim srbskim četnicima, primjerice u Srbu, gdje su četnici već u prvoj polovici 1941. poklali sva hrvatska sela i ubili Hrvata komunistu Marka Oreškovića i tu je uz ostale djelovao četnički vožd Momčilo Đujić. Taj četnički dernek Milorada Pupovca uveličava predsjednik RH Ivo Josipović, udbaška komunjara Stjepan Mesić, Vesna Pusić i izolirani Hrvatski branitelji, koji dobacuju Pupovcu kompliment: "Pupovče četniče!"...

Slično je pokušava Milorad Pupovac slaviti četnički kult i Veljunu, iz kojeg je pop Branko Dobrosavljević organizirao i sproveo već 5. svibnja 1941. pokolj - 8-člane hrvatske obitelji Jose Mravunca, mlinara na Korani u Hrvatskom Blagaju... Doduše, u Veljunu mu ne dozvole četnički dernek  veterani Hrvatski domobrani i ustaše iz Slunja  uz pomoć Duga Rese i lokalnih Hrvatskih branitelja, a u Srbu Hrvatski branitelji, dozvole da ih se izolira...

 

Općenito i osobno o nacionalnim manjinama u svijetu i u Hrvatskoj

U svijetu nema nijedne mononacionalne države motreno po svima kriterijima: genetike, rase, nacionalnosti, iskona, povijesti, kulture, jezika, običaja, religije...

Većina država su jedinstvo različitosti, udruženih u novu naciju i njene prirodne ili ozakonjene državne norme.  Najbolji primjer za to su države u obadvije Amerike i Australija.

Inače, u većini država svijeta sve ljudske različitosti se stapaju u jedan narod pod jednim imenom, jednakim pravima za sve i najčešće s  jednim državnim jezikom...

 

U takvim državama nije zabranjeno došljacima u okviru obitelji i zavičajnih društava njegovati običaje, vjeru i  druge karakteristike svoga iskona, ali im je zabranjena politika države svoga iskona jer to stvara petokolonaštvo... U to smo se uvjerili od strane srbske nacionalne manjine kroz čitavo 20. stoljeće, a i ranije (pogledati povijestne knjige pisane prije komunističke velikosrbske Jugoslavije).

Neke od karakteristika došljaka donešene u drugu državu, poput rase (boje kože!) nije niti moguće mijenjati. Danas imamo ne samo u Amerikama, nego u svima europskim državama rasno obojene europske narode, primjerice tamnopute Belgijance, Engleze, Francuze, Nijemce, Nizozemce, Španjolce, Švicarce, Talijane...

 

Unatoč brojnih iskonskih karakteristika - promjenjivih i nepromjenjivih (rasa), svi došljaci, koji žele živjeti u novoj državi, dužni su kroz određene zakonske norme steći i prihvatiti novu nacionalnost, državljanstvo i do krajnosti se prilagoditi narodu države domadara.

 

Bez obzira na to, primaju li došljaci "nametnutosti" rado ili zato, što se  moraju prilagoditi državnim normama, potomci od takovih došljaka postaju pravi domoljubi u državi, od koje prihvaćaju sve odrednice i smatraju je svojom domovinom i svojom državom.

 

Takav model integracije i asimilacije došljaka u nacionalnost i državljanstvo države domadara odlično se primjenjuje u već spomenutim državama obadvije Amerike, u Australiji... i u većini država srednje i zapadne Europe. Na primjer u Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj...

 

Motreno po broju i zastupljenosti nacionalnih iskona, Francuzi u Francuskoj vjerojatno nisu ni najbrojnija nacija (Aquitanaca ima u Francuskoj 12 (dvanaest) milijuna, a drugim iskonskim nacionalnostima teško je ustvrditi broj i brojno stanje u svome iskonu. Tek radi primjera, evo nekoliko denacionaliziranih (pofrancuziranih!) iskonskih nacija u Francuskoj (abecedno): Alžirci i drugi Arapi iz bivših francuskih kolonija, Aquitanci, Basci, Bretanci, Burgundi, Elzeseri, Gali, Korzikanci, Normani i svi došljaci iz bivših kolonija i gostujući radnici.

 

U Njemačkoj je nedavo, slično poput Putina u Rusiji, izjavila kancelarka Angela Merkel: "U Njemačkoj nema multi kulti!"

 

U Švicarskoj postoje 4 (četiri) temeljna etnikuma (Allemani, Francuzi, Rettoromani i Talijani) i brojni došljaci, koju su stekli i kupili državljanstvo. Svi spomenuti su samo Švicarsci.

 

Hrvatski državni model prihvaća i ozakonjuje multinacionalnost pa će takvom politikom Hrvatska, za koju su čitavu povijest krvarili Hrvati postati Državom nacionalnih manjina, poglavito Srba i Talijana.

 

Zvršit ću narodnom poslovicom: "Hrvati, pamet u glavu i okanite se opasne igrarije protiv sebe. Za uzvikivanje u Hrvatskoj "Ovo je Srbija!" odgovorni su političari Hrvatske jer su oprostiti Srbima sve agresorske, genocidne, silovateljske, pljačkaške, uništavajuće i minske zločine u Hrvatskoj i još im daju sve privilegije i posrbljivanje Hrvatske kroz sve opcije, napose kroz državnopolitički SPC, srbske političke stranne i nametanje srbske ćirilice.

 

Dragan Hazler - hrvatski djelatnik

Basel, 18. kolovoza 2013.

Komentari (2)
  • zvonislav  - odlican
    Odavno nijesam procitao ovako dobar clanak ili bolje receno savjet vlastima i narodu Hrvstskom.Hvala bogu da je ovako sto netko napisao i objavio.
  • Julene Cavasos  - U Hrvatskoj žive Hrvati, A NE SRBI NITI NIKAKVE N
    Under the radar web page to find viagra 100mg pills for men free[/url]. 100 protection in addition to full money back guarantee!
Komentiraj
Vaši kontakt detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(:sleep::););)):0
Security
Molim unesite anti-spam kod sa slike.
 
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg