Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas229
mod_vvisit_counterJučer777
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan1006
mod_vvisit_counterProšli Tjedan5128
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec14781
mod_vvisit_counterProšli Mjesec16840
mod_vvisit_counterUkupno2198625

Trenutno na stranici: 12
0 198.143.38.81
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
Povijest
KRVNIK TITO I BRATIJA OKO NJEGA PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 6
LošeOdlično 
HPZ - Povijest
Urednik Administrator   
Nedjelja, 28 Rujan 2014 21:07
KRVNIK TITO I BRATIJA OKO NJEGA

Sašice, ovo je tvoj dida: Tito - izvršitelj hrvatskog holokausta, monstruozni ubojica: 'Zatrpajte hrvatsku bandu dva metra ispod zemlje da ne smrdi'

    Autor: Iva Međugorac

    Datum: subota, 27. rujna 2014. u 12:01

Prema svjedočanstvu Koče Popovića i Gabrijela Divjanovića, Tito je nakon rođendanske proslave na nagovor generala Rankovića izdao naredbu da se pobiju svi hrvatski mladići rođeni između 1924. i 1927. godine dakle od 21-24 godine starosti, u gradu i kotaru Zagreb koji nisu zarobljeni u okončanim operacijama Drugog svjetskog rata, a njegov su kraj dočekali kod kuće.

U kojem je stanju dio političke elite u našoj zemlji svjedoči nedavna poruka iz pulskog SDP-a koji je došao na ideju da se pod krinkom antifašizma vrate partizanska imena osnovnim školama. O stanju na javnoj sceni svjedoči gostovanje Saše Broz na javnoj televiziji, koja je među ostalim ondje sjetno veličala lik i djelo svojega djeda Josipa Broza Tita, kao da narod ne zna tko je i što je uistinu njen dobri djedica bio. U polemike se Saša nedavno uključila sa predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom jer nije joj se dopala njegova ideja da se sa hrvatskih ulica i trgova makne ime njenoga djeda. Baš kao što Saša Broz brani obiteljsku lozu tako su i tzv. antifašisti godinama branili svojega šefa tvrdeći da on nije znao što se događa. Oni to, usprkos jasnim dokazima čine i danas. Prema svjedočenju miroslava Krleže čak je i sam Tito rekao da je morao pustiti Srbe da se izdovolje.

No, kakva je doista istina o Titu?

U istraživanjima poslijeratnih pokolja dr. Zoran Božić pronašao je brojne činjenice koje je svojedobno čak i objavio, ali u javnosti su one prošle nezapaženo.

- U nedjelju 20. svibnja predvečer, nenajavljeno je u pratnji generala Aleksandra Rankovića i Koste Nađa ušao u Varaždin i obratio se građanima, koje su partizani strojnicama i bajunetima natjerali na Kapucinski trg. U svom govoru održanom u pripitom stanju, izjavio je da 'u Varaždin nije došao službeno, niti da govori o politici, već da obiđe jedinice JA koje u okolici obavljaju važne zadaće na konačnom obračunu s hrvatskim smradom'. Svim protivnicima svojega režima najavio je da će u novoj komunističkoj državi svjetlost dana gledati toliko dugo, koliko traje put do najbliže jame. U vrijeme dvodnevnog boravka na sjeverozapadu Hrvatske, Tito je obišao partizanska stratišta, pregledao svježe iskopane masovne grobnice te razgovarao sa psihopatima, točnije izvršiteljima likvidacije. Potom se vratio u Zagreb i održao govor na Trgu svetoga Marka u kojem je naveo: "Nikad više nećemo dozvoliti da se pojedinci koriste plodovima džinovske borbe naroda. Mi ćemo našu kuću provjetriti tako da zauvijek nestane onog hrvatskog smrada koji ne smije kužiti našu zajedničku kuću – slobodnu, federativnu Jugoslaviju." Naredna tri dana Tito je proveo u Zagrebu i okolici, a pritom je osobno rukovodio masovnim ubijanjem Hrvata. Premasvjedočanstvu časnika OZNE Dragutina Rafaja posjetio je i Karlovac. Ondje je obišao Komunistički koncentracijski logor za ektreminaciju Hrvata, Dubovac i tamo zatekao tisuće Hrvata kako leže na zemlji unutar žice. Naredio je potom zapovjedniku 'ubrzavanje dinamike ubijanja uključivanjem srpskog stanovništva Korduna i Banije i to tako da hrvatsku bandu uz prethodnu najavu šalje na likvidaciju u srpska sela'. I u Sisku je posjetio nešto manji logor Viktorovac te naredio žurnije ubijanje pomoću okolnog srpskog stanovništva. Cijelo popodne proveo je obilazeći stratišta i logore u okolici Samobora.

Obilazak logora

U pratnji bivšega bravara Ivana Krajačića, generala OZNE više puta obišao je zagrebačke logore i zatvore negodujući zbog spore likvidacije. Od njega i Ministra zdravstva Narodne vlade Hrvatske Aleksandra Koharevića zatražio je detaljan popis ubijene 'hrvatske ranjeničke đubradi' iz zagrebačkih bolnica, jer je načuo da je nekima život pošteđen. Potom svi preostali ranjenici bivaju pobijeni, a vrhovni komandant dobio je popis snimaka smaknutih ranjenika iz svih jedanaest zagrebačkih bolnica. Ukupan broj ubijenih ranjenika iznosio je 4791, a tom iznosi nisu bili pribrojeni teški tuberkulozni bolesnici poklani u Bolnici Brestovac na Zagrebačkoj Gori. Prezauzet ubijanjem Hrvata, Tito se 22. svibnja telegramom ispričao generalu Crvene armije Ždanovu što ga osobno ne može primiti prilikom njegova posjeta Beogradu, pa je gosta u zamjenu primio načelnik Generalštaba JA Arso Jovanović.

U petak 25. svibnja Tito u Zagrebu svečano slavi svoj rođendan. Prema Divjanovićevom svjedočanstvu njegovi najbliži suradnici priredili su mu rođendansko iznenađenje. Odveli su ga u policijsku zgradu u Petrinjskoj ulici i s prozora mu u dvorištu pokazali izrućenu Hrvatsku vladu na čelu s Milom Budakom i Nikolom Mandićem postrojenu njemu u čast. Tito je blistao osjeććajući vrhunac moći, a svojoj pratnji s ponosom je pokazivao ćeliju u kojoj je nekoć bio zatvoren. Zatim se odvezao na proslavu koja je trajala dugo u noć uz rijeke alkohola.

Iduće jutro, Tito je odlučio revolucionarno riješiti pitanje velikog broja ratnih izbjeglica zatočenih u Zagrebu i okolici. Grad koji je prigodon prijeratnog popisa 1931. imao 185.581 stanovnika, dočekao je kraj rata sa 600 tisuća duša, uglavnom vojnika i izbjeglica iz opustošenoga dijela NDH. Nakon uzmaka hrvatske vojske u Austriju, u Zagrebu je na rubu gladi i dalje boravilo oko 220.000 svjetovnih (civilnih) izbjeglica. Prema Divjanovićevu svjedočanstvu, Tito je naredio da se 'cjelokupna hrvatska izbjeglička banda izbaci iz grada' te pod oružanom pratnjom jedinica regularne armije OZNE i KNOJ-a usiljenim hodanjem i vlakovima organizirano sprovede na zavičajna mjesta. 'Putem ili po prispijeću u zavičaj, hrvatski je smrad trebalo bez milosti likvidirati, jer su oni većinom bili narodni neprijatelji'.

Po maršalovoj naredbi zapovjednik grada Večeslav Holjevac istoga je dana raspisao okružnicu otvarajući dva prolazna logora. Manji je služio za izbjeglice iz užega gradskog područja, u prihvatnoj stanici Crvenog križa kod Glavnog kolodvora. Veći za izbjeglice iz okolice u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Partizani su usred Zagreba na zgražavanje javnosti počeli s pljačkom, silovanjem, nasilnim odvođenjem i klanjem nesretnih ljudi, uglavnom staraca, žena i djeca.

Naredbe o ubijanju

Prema svjedočanstvu Koče Popovića i Gabrijela Divjanovića, Tito je nakon rođendanske proslave na nagovor generala Rankovića izdao naredbu da se pobiju svi hrvatski mladići rođeni između 1924. i 1927. godine dakle od 21-24 godine starosti, u gradu i kotaru Zagreb koji nisu zarobljeni u okončanim operacijama Drugog svjetskog rata, a njegov su kraj dočekali kod kuće. Naredba nije uključivala osobe koje su pristupile jedinicama partizanske paravojske, te pojedince zdravstveno nesposobne za službu u oružanim snagama. Komanda grada Zagreba Titovu odluku uobličila je u čuvenu Naredbu broj 7. Tom naredbom komanda je uspjela podlo namamiti 7.800 mladića koji su kojekuda skrivali, da se jave radi novačenja u JA. Odmah po partizanskom novačenju izvršenom u Maksimirskoj 63 mladići su stavljeni pod vojnu stražu i sprovedeni u logore Maksimir i Prečko. Po dvije skupine, u četveroredima odvedeni su na usiljenu hodnju smrti preko Podravina, Slavonije i Srijema u logor Kovin u Vojvodini. Nakon zvjerstava vršenih putem u Kovin ih je stiglo 2200, a u Zagreb se vratilo svega 58.

I Vijesnik je pisao o Titovim pohodima pa je tako jedne prigode objavio vijest da Tito u pratnji generala Rankovića obilazi okolicu Zagreba. U to doba upravljao je pokoljem Hrvata širokih razmjera, koji je upravo tada bio u zamahu. Vodnik OZNE i sudionik pokolja nedaleko od Krapine, pokajnik Mladen Šafranko, svjedočio je da Tito dva dana nakon rođendana obilazi zatvor OZNE u Krapini, logore u Mirkovcu i Oroslavlju, stratišta u Đurmancu i na Maceljskoj Gori. S udaljenosti od 300-tinjam metara motrio je ubijanje skupine od 500 do 600 uhićenih svjetovnih osoba. Prema naredbi svi su ubijeni sjekirama, prišao je zatim jami naredivši da se na tijela koja su se još micala nagrne zemlja. Prema parizanskom tisku, Tito iz Zagreba odlazi u Ljubljanju gdje je održao govor, a u njemu se pohvalio:

Govor u Ljubljani

- Likvidirali smo 200.000 bandita, a još toliko smo zarobili. Stigla ih je ruka naše pravde. Svjedočanstvo borca Franca Sečena, kazuje da je putem obišao stratište u Barbarinu rovu, na brdu iznad Laškog i stratište u Trbovolju gdje je iskazao zadovoljstvo metodama ubijanja. U rudniku su žrtve nakon vezanja žicom žive bacali u rudarska okna i potom za njima ubacivali potpaljeni dinamit. Prema riječima Milovana Đilasa, Tito je u Ljubljani nakon govora i proslave pijan naredio otvaranje masovnog stratišta na Kočevskom Rogu. To je trebalo ubrzati likvidaciju 200 tisuća zarobljenih bandita. Mjesto pokolja pijani maršal odabrao je uz asistenciju: Franca Leskošeka Luke i Borisa Kidriča, svojedobno zapovjednika i politkomesara tzv. Glavnog štaba Slovenije, te Ivana Mačeka Matije, načelnika OZNE za Sloveniju. Prema riječima koljača Jure za vrijeme boravka u Sloveniji posjetio je klaonicu na Kočevskom Rogu, kada su se tamo žestoko ubijali ljudi. Nakon jednodnevnog boravka u Zagrebu, opet nenajavljeno dolazi u Sloveniju susrećući se s maršalom Crvene armije F.I. Tolbuhinom, a na putu kroz Sloveniju obilazi Celje i okolicu. Svjedok Sečen tvri da je to područje uistinu obišao, kako bi posjetio klaonicu ljudi koja je radila punom snagom. To su bili logori Bezigrad i Taharje puni zarobljenika i uhićenika, te okolna stratišta. Isti dan obišao je šumu i logor Tezno pred Maribora. Sečen svjedoči: "To su bili vrlo duboki, kilometrima dugački protukolski iskopi do vrha popunjeni leševima ljudi, iz kojih se širio strašan smrad". Tito je naredio da se jame zatrpaju čim prije, ako treba i uz uporabu strojeva. Potom se ovaj zločinac vraća u Zagreb i posjećuje bolnicu Rebro gdje boravi više od dva sata, a zanima se za to je li bolnica očišćenja od 'hrvatske bande'. Zapovjednik Vojne bolnice Rebro kapetan dr. Julius svom maršalu podnio je prijavak: Hrvatske bande više nema. Smještena je na dva metra ispod zemlje, a neki još i dublje. Nakon Rebra, odlazi u Bjelovar gdje posjećuje logor Bjelovar i stratište Lug. Potom kreće prema Osijeku, a kolona vozila uz rubove ceste stalno nailazi na nepokopane leševe, zaostale iz prolazaka hodanja smrti. Vozila u nekoliko navrata obišla četveroredove izgladnjelih i krajnje iscrpljenih, polugolih ljudi, koji su se usporeno vukli cestom pod partizanskom stražom. Po riječima Kaće Popovića na relaciji Bjelovar-Kovin u pokretu je istovremeno bilo 26 ešalona zarobljenika i civila, a svaki je brojio od 3 do 5 tisuća ljudi. Tim pravcem u dva mjeseca kroz stroj za ubijanje prošlo je 200 tisuća ljudi, a malo je onih koji su ostali živi. Dijelom su pobijeni na tlu Vojvodine i pobacani u rovove koje su ondje iskopali Nijemcu, u svrhu stopiranja Crvene armije na Sremskom frontu. Obilazio je Tito i logor u Kovinu nakon čega se skrasio u dvoru srpskih kraljeva u Beogradu. Tito je bio svjestan mogućih strahota koje čini pa je tih dana naložio Koči Popoivću da se unište svi tragovi o poslijeratnim pokoljima. U tu operaciju bili su uključeni- XII. odelenje JNA (Služba bezbednosti), personalna služba JNA, Vojnoistorijski arhiv, Savezni zavod za statistiku, te UDBA i njene ispostave.

'Sve u svojim rukama'

U proljeće i ljeto '45. godine general Popović, u svjedočanstvu rečenom nakon Titove nemilosti, tvrdi da je on rukovođenje svim važnim političkim i vojnim zadaćama držao u svojim rukama. Nikada to nije prepuštao suradnicima, a isti je odnos imao i spram ubijanjima Hrvata, Nijemaca, Mađara i Šiptara krajem 2. svj. Rata. Tito je tih dana s najpovjerljivijim suradnicima satima sjedio nad zemljovidima zarobljeničkih „maršruta", naredbama za otvaranje stotina logora i planovima za što djelotvornije i što okrutnije ubijanje svojih političkih i klasnih neprijatelja. Prema Koči, maršal nikada nije osjećao sućut prema svojim žrtvama. Bio je poremećena ličnost kojoj životi nisu značili ništa već je bolesno uživao u gašenjima ljudskih života. Javno se sam hvalio kako je pokolj Hrvata izvršen '45 njegov doktorat znanosti na univerzitetu komunističke revolucije. Tito se javno hvalio brojem ubijenih 'narodnih neprijatelja'. Prema partijskom izvjeđću iz '52 bilo je to 586 tisuća ljudi. U tom broju preko 500 tisuća činili su Hrvati. Uz svoga vrhovnog zapovjednika izvršitelji tih zločina su Jugoslavensa armija, postrojbe KNOJ-a i OZNA-e, organi narodne vlasti zvani Narodno oslobodilački odbori i njihovi odsjeci unutrašnjih poslova, te mnogobrojno srpsko stanovništvo, koje je prema Titovu naputku dovedene hrvatske uhićenike ubijalo s posebnom nasladom, u velikom broju i iznimno okrutno

Priredio:

Dr. Stjepan Murgić

 
PRAPOVIJEST HRVATA:Hrvati su još u apostolsko vrijeme primili kršćanstvo. PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 8
LošeOdlično 
HPZ - Povijest
Urednik Administrator   
Petak, 14 Ožujak 2014 08:28
HRVATI – OSOBITI SINOVI ZAPADA...
 

Hrvati su još u apostolsko vrijeme primili kršćanstvo.

Nisu se opirali pokrštavanju kao neki drugi narodi jer su većina njih već stoljećima bili jednobošci, zarathuštrani sa vrlo sličnim vjerovanjem u jednoga pravoga Boga. Naime u perzijskoj kraljevini Harawatiji rodio se jedan od najvećih svjetskih mislilaca, vjerskih reformatora, mistika i proroka Zarathuštra (Zarathustra, Zartušt, Zoroaster) koji je u drevnu perzijsku religiju uveo monoteizam i vjerovanje u Jedinoga stvoritelja – hranitelja svemira, Boga, koji se zove Ahura Mazda.

Zarathuštra u svojim himnama Gathama navješćuje dolazak Spasitelja svijeta (sedam stoljeća prije rođena Isusa Krista) koji će osloboditi svijet od grješnika kako bi se ostvarilo Kraljevstvo voljenja.

Njega će roditi Djevica kraljevske krvi. Spasitelj svijeta okupiti će oko sebe učenike koji će za Istinu i Pravdu biti zajedno s Njime ubijeni. Znakovito je da se u Starom zavjetu rijetko spominje dolazak Mesije kao Spasitelja svijeta. U njemu je Mesija isključivo vođa židovskog naroda, odnosno ovozemaljski židovski kralj.

Sviđa vam se croative.net? – klikni like
 
Pored toga, poznato je da su Židovi, što svjedoči i Stari zavjet (sve do „sudara“ judaizma i zarathuštranizma /mazdeizma/ za vrijeme njihovog oslobađanja iz babilonskog sužanjstva 539. godine prije Krista koje im je omogućio perzijski kralj Kir Veliki kojega Židovu nazivaju Jahvinim pomazanikom), vjerovali da će mrtvi nastaviti postojati u obliku sjena, u donjem, tamnom dijelu zemlje. Židovi su tek pod utjecajem zarathuštranizma postupno usvajali eshatološki koncept božanskog plana spasenja čovjeka, koji se pojavljuje u kasnijim religijama, kršćanstvu i islamu. U kršćanstvu je posebice naglašena besmrtnost koja svoju tajnu ima u Smrti i Uskrsnuću Isusa Krista.

Zašto je sve to bitno za hrvatski narod?

Otapanjem leda na sjeveru Europe, negdje tri tisućljeća prije Krista, migracija Dinarca – Prahrvata s prostora današnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine otpočela je po cijeloj Europi. Jedan dio krenuo je prema današnjoj Turskoj, Kurdistanu, Armeniji, Iranu, pa čak i do Indije. Tu došljaci s hrvatskih prostora osnivaju svoje kraljevstvo Harawatiju (Harauvatiju, Harauvatiš) koje zajedno s još pet kraljevstva (Partha, Perzija, Medija, Baktrija i Elam) čine prvobitnu staroiransku državu. Za vrijeme Kralja Kraljeva Darija Velikog čije se

Svekraljevstvo u 6. stoljeću prije Krista prostiralo na cijelom tada poznatom svijetu (Europa, Azija do Indije, Bliski istok i sjeverna Afrika) praktički Prahrvati žive u jednom državi. Tada većina njih prima zarathuštranizam (mazdeizam) kao svoju religiju. Daljnja migracija Iranohrvata od kraljevine Harawatije do stvaranja Velike Hrvatske ujedinjenjem Bijele Hrvatske (zakarpatske) i Crvene Hrvatske (ukrajinske) u 4. stoljeću poslije Krista manje – više je poznata za one povjesnike koji se oslanjaju na iranistički model podrijetla Hrvata, dok je ta teza za hrvatske panslaviste u najmanju ruku sporna. (O povijesti Prahrvata – Dinaraca autor ovog teksta pisao je u knjizi Kletva kralja Zvonimira).

Na lapidariju kod Livna - stihovi iz Zaratustrinih Gatha?

Poznato je da je sveti Petar apostol poslao apostola Tomu u Indiju da širi Radosnu vijest znajući da na dalekom istoku, sada već ostarjeli, u dvorcu Kuh –i- Khwaja u Harawatiji žive Sveta Tri Kralja. Na svom putu sveti Toma pokrštavao je Hrvate po Harawatiji. Koliko je vjerovati ili ne, apokrifnim Djelima sv. Tome iz 4. stoljeća, ali u njima stoji kako su i Sveta Tri Kralja zajedno s apostolom Tomom širili Radosnu vijest u Perziji i Indiji?

Zapis s Rešetarice je nesumnjivo najveći materijalni dokaz prastare nazočnosti mazdeizma u hrvatskim zemljama. Fra Bono Vrdoljak našao je na mjestu starokršćanske bazilike u mjestu Rašetarici, u župi Podhum, u Livnu kamen s vrlo čudnim lapidarnim zapisom koje nitko nije mogao odgonetnuti. Akademik Mirko Vidović, kroatist specijalist za iranološko područje povijesti, etnologiju i lingvistiku, nakon tridesetogodišnjeg proučavanja pisma na tom kamenu (neka vrsta simbioze klinastog i aramejskog), uspio je pročitati i dokazati da su to stihovi iz Zarathuštrinih Gatha (Božjih slavopojki). Zapis je nastao negdje uoči pohoda Aleksandra Velikog na Darija III., tj., polovicom četvrtog stoljeća prije Krista. Kamen iz Rešetarice koji simbolizira mjesto obreda u spomen na mrtve je dokaz da je jednobožačka zarathuštranska vjera u našim krajevima bila prije dolaska rimske vlasti. Stoga nije slučajno da se u našim krajevima nije izgradio niti jedan poganski hram. Poganstvo su k nama donijeli rimski okupatori i oni su bili jedini pogani u našim krajevima. (pater Svetislav Stjepan Krnjak: Hrvatski zavjetni križ, Ekološki glasnik, D. Lomnica, Zagreb, 2005., str. 34. i 35.).

Poznato je da je sveti Petar apostol poslao apostola Tomu u Indiju da širi Radosnu vijest znajući da na dalekom istoku, sada već ostarjeli, u dvorcu Kuh –i- Khwaja u Harawatiji žive Sveta Tri Kralja. Na svom putu sveti Toma pokrštavao je Hrvate po Harawatiji. Koliko je vjerovati ili ne, apokrifnim Djelima sv. Tome iz 4. stoljeća, ali u njima stoji kako su i Sveta Tri Kralja zajedno s apostolom Tomom širili Radosnu vijest u Perziji i Indiji?

Sveta Helena (Jelena), majka prvog kršćanskog vladara Rimskog Carstva Konstantina Velikog, 327. godine je na čudesni način otkrila Istiniti Križ Isusov u Jeruzalemu. Nakon što je ta vijest odjeknula cijelim svijetom, perzijski vladar Šapur II., iako neprijatelj Rimskog Carstva, poslao je carici Heleni zlatni kovčeg obavijen svilenom tkaninom na kojoj su bili izvezeni zlatni grifoni. U kovčegu su bili posmrtni ostaci Svetih Triju Kraljeva, a svilena tkanina bila je plašt kralja Gašpara. Ushićena carica darovala je veličanstveni dar stolnoj crkvi u Milanu – jer je ondje krštena. Godine 1162 njemački car Friedrich II. Baarbarosa, okrunivši se za kralja Lombardije u Milanu, odnio je svetu relikviju u Köln, gdje se u riznici najviše katedrale na svijetu čuva i danas – s čudesnim plaštem kralja Gašpara. (Antun Abramović: Sveta Tri Kralja i Hrvati - Korjeni europske Hrvatske, Večernji list, 20. prosinac 1998.)

Evanđelist Matej u izvješću o Kristovom rođenju donio je vijest o dolasku tajanstvenih kraljeva, mudraca, maga (svećenika) s Istoka koji prateći zvijezdu dođoše se pokloniti novorođenom kralju židovskom. I zvijezda im je na čudesan način pokazala put. Odakle su došli ti kraljevi, magi, zvjezdoznanci, proroci, i kako je moguće da su neki stranci, koji nisu niti Židovi, saznali tu veliku tajnu i objavili ju svemu židovskom narodu?

... ili samo sveta Tri Kralja

No, tko su Sveta Tri Kralja? Tek početkom 20. stoljeća njemački iranolog Ernst Herzfeld otkrio je jednog od Sveta Tri Kralja, Gaspara ili Gašpara. Na temelju tih otkrića danas posve sigurno možemo smatrati da je kralj pod imenom Gašpar (grč. Gondopharnes) vladao od 19. do 46. godine po Kristu jednim kraljevstvom u velikom Perzijskom carstvu, Harwatijom. Područje kojim je vladao nalazi se danas u jugoistočnom Afganistanu oko rijeke Hilmed koja se nakon 1200 kilometara slijeva u veliko jezero Hamun na granici s Iranom. Američka arheološka ekspedicija 1957. godine otkrila je i veličanstven Gašparov dvorac na lokalitetu Kuh - i – Khwaja usred spomenutog jezera, upravo onaj u kojemu su sva tri Sveta Kralja živjeli u starosti. Iz ovih otkrića postaje jasno kako Gašpar, koji je jako dobro poznavao tajnu svetih spisa Zarathuštre, otkrio gdje će se roditi Mesija. I donio mu je zlato kojim je oblikovao njegovo kraljevstvo, ali ne kao imutak, već kao „Kralju Kraljeva“ koji naslov su ponosno nosili svi perzijski vladari. Tim činom naviješten je značaj Mesijina poslanja – On će biti poslan svim narodima svijeta, te će njima vladati kao Kralj kraljeva. Tako je otkriveno da su i druga dva maga bili kraljevi – Baalshazar kralj Kaldeje, a Malik(ior) kralj Jemena, koji Mesiji doniješe tamjan kao Istinskome Bogu, i balzam kao simbol njegove smrti i Uskrsnuća. (Antun Abramović: Sveta Tri Kralja i Hrvati- Korjeni europske Hrvatske, Večernji list, 20. prosinac 1998.)

Je li tajanstveni kralj, prorok i svećenik Gašpar bio Hrvat? Ne znamo, ali vladao je kraljevstvom koje se zvalo Harawatia, a stanovnici Haravati. Od njih mi danas imamo ime, ali i zajedničke korijene. Tako Hrvati imaju svoje mjesto u čudesnoj predaji Svetog pisma i kršćanstva!

Grob sv. Luke u crkvi sv. Marije u Jajcu

Sa sigurnošću se također može ustvrditi i da su sveti Pavao i njegov prijatelj sveti Luka evanđelist pokrštavali starosjedilački hrvatski (ilirski) puk u rimskim pokrajinama Dalmaciji i Panoniji. Dokaz tomu je zapis iz Druge poslanice Timoteju, iz čijeg se teksta vidi da je Pavao slao svoje učenike k Crkvama koje je na svojim putovanjima osnivao, da nadgledaju kršćanske nasade; Tihika u Efez, Krescenta u Galiciju, Tita u Dalmaciju, dok je Erasta ostavio u Korintu, a Trofina u Miletu. Pisanje svetog Epifanija iz 4. stoljeća nam također govori kako je sveti Luka misionario po Dalmaciji. Zato je i vjerodostojna usmena predaja o posmrtnim ostacima svetog Luke koji su pohranjeni u crkvi svete Marije u Jajcu. Toj predaji ide u prilog i posebita odluka pape Pia II. iz 1464. godine koji daje potpuni oprost svima onima koji će hodočastiti na grob svetog Luke u Jajcu. (Mirko Vidović: Uspon i pad Ilirije, Matica hrvatska Zagreb, Livno, 205., str. 307. i 308.)

U Djelima apostolskim prikazano je lutanje lađe na kojoj su sveti Pavao i sveti Luka plovili Jadranom prema Rimu. Zadesila ih je strašna oluja u kojoj se četrdeset dana nije vidjelo sunca ni zvijezda, te je lađa slomljena kormila u naletima vjetra pristigla na otok Melitu. Prema pisanju svetog Luke evanđelista, 60. godine u izraelskoj luci Cezariji su židovski prvaci optužili Pavla zbog propovijedanja Kristova naučavanja. Budući da je Pavao prozreo njihovu namjeru, da ga Židovi žele ubiti, kao rimski građanin, predao se rimskom stotniku Juliju s prizivom da mu se sudi u Rimu. Tako je Pavao, kao zatočenik, lađom iz Cezarije krenuo za Rim.

Brodolom sv. Pavla kod Mlijeta

Tadašnji brodovi nisu imali kobilicu, niti čvrsto kormilo, te je opasno bilo ploviti pučinom, već se plovilo uz obalu. Zbog toga se i Pavlova lađa našla na Otrantu, odakle se na najužem dijelu Jadrana trebalo ploviti za Italiju. Budući da otok Melita ne postoji, sasvim je sigurno da se radilo o dubrovačkom otoku Mljetu. To su potvrđivali tijekom povijesti mnogi pisci, povjesnici i znanstvenici: Plinije Stariji (23.-79.), bizantski car Konstantin Porfirogenet (905.-959.), Serafino Razzi (1531.-1611.), Mljetski opat Ignjat Đurđević (1675.-1737.), Francesco Maria Appendini (1768.-1837.), splitski biskup Vicko Palunko (1842.-1921.) i mnogi drugi. Nažalost, danas u većini svjetskih povjesnica, kao i tiskanih Biblija, možemo pročitati kako je Malta ustvari biblijski otok Melita. Zanimljivo je, da su Malti, iz svojih razloga, prvi počeli pripisivati brodolom svetog Pavla i Luke bivši Vitezovi svetog Ivana Jeruzalemskog (danas Malteški vitezovi), pošto su se 1596. godine iz Rodosa povukli na Maltu. Međutim, evanđelist Luka jasno govori o brodolomu koji se dogodio upravo na Jadranu, a nikako na Sredozemlju u blizini Malte, kada kaže u Djelima: Biješe već četrdeseta noć što smo bili tamo-amo gonjeni po Jadranu...(27, 27).

Mljet je u apostolsko vrijeme bio vrlo naseljen otok, s više urbanih naselja. Na Mljetu se spasilo dvjesto sedamdeset šest brodolomaca. Došavši na otok, svetog Pavla je ugrizla otrovna zmija. (sa apsolutnom sigurnošću se može tvrditi da na Malti nikada nije bilo zmija otrovnica). Pavao je samo stresao zmiju u vatru i na opće iznenađenje starosjedilačkog pučanstva, umjesto da se srušio mrtav, ništa mu se nije dogodilo. Hrvatski (ilirski) puk Mljeta počeo je Pavla smatrati Bogom, poglavito nakon mnogobrojnih čudesnih Pavlovih ozdravljenja. Sve je to pridonijelo ustrojstvu prve kršćanske zajednice dubrovačkog područja. Boravak brodolomaca na Mljetu trajao je tri mjeseca. Iza svetog Pavla ostala je Pracrkva. Danas arheološki nalazi na Mljetu nedvojbeno potvrđuju postojanje sakralnih građevina iz doba svetog Pavla. (Miho Demović: Sveti Pavao bio na Mljetu i osnovao Pracrkvu?, Glas Koncila, broj 16., 20. travnja 2008.)

Simbol svetosti kod Hrvata bio je ljiljanov cvijet, simbol Darija Velikog

Dokaze ranog kršćanstva u Hrvata ima fra Bono Vrdoljak, kustos arheološke zbirke u samostanu Gorica u Livnu. Tamo se nalazi najstariji poznati lik Gospe izrađene u kamenu koji datira iz 2. stoljeća što nedvojbeno dokazuje da su starosjeditelji Hrvati u 2. stoljeću bili kršćani i štovali Djevicu Mariju. Zanimljivo je da je simbol svetosti Hrvata bio ljiljanov cvijet, simbol Darija Velikog, koji je kasnije bio simbol hrvatskih banova i kraljeva srednjovjekovne Bosne. Ipak, najbolje govori o nazočnosti Hrvata na današnjim hrvatskim prostorima u ranokršćansko vrijeme otkrivena Lištanska ploča iz 3. stoljeća. Taj zapis koji je također odgonetnuo akademik Mirko Vidović, pronađen je na arheološkom lokalitetu blizu sela Lištani u Donjem polju kod Livna. Pisan je alfabetom vrlo sličnom glagoljici iz kojega su kasnije i nastala hrvatska pisma, glagoljica, ćirilica i bosančica. Lištanska ploča je zapisana na „našem jeziku“, jeziku na kojemu je i pisana Gatha. Tekst na kamenoj ploči nedvojbeno dokazuje, ne samo o nazočnosti Hrvata kao starosjeditelja ovih prostora, već i njihovu kršćansku vjeru u ranokršćansko vrijeme, kao i potvrdu hrvatskog jezika kao jednog od najstarijih jezika u Europi, koji se tisućljećima razvijao u kontinuitetu, prethodeći današnjem književnom hrvatskom jeziku. To znaći da su Hrvati kao rijedak narod primili vjeru u ranokršćansko vrijeme na svome jeziku i svome pismu.

Najuzvišeniji mistik, teolog, znanstvenik, smatran najvećim crkvenim ocem ranokršćanskog vremena bio je sveti Jeronim, Sofranije Euzebije, koji je rođen 347. godine u rimskoj dijecezi Dalmaciji, u gradu Stridonu (pretpostavlja se da je Banja Luka). S obzirom na njegovo hrvatsko (ilirsko) podrijetlo, na to što je sam za sebe govorio da je Dalmatinac, a da su ga glagoljaši nazivali Hrvačaninom, smatramo ga hrvatskim svetcem. Radio je kao tajnik i savjetnik pape Damaza od 382. do 385. godine, a nakon smrti svoga zaštitnika postao je najozbiljniji kandidat za novog papu. Pošto je bio izabran za papu njegov protukandidat Siricije, koji mu nije bio odviše sklon, Jeronim odlazi u palestinsku pustinju gdje živi kao eremit (pustinjak) u spilji za koju je vjerovao da se u njoj rodio Isus Krist. Ondje je živio isposničkim životom prevodeći Sveto pismo s hebrejskog, aramejskog i grčkog jezika na latinski jezik. To je ujedno bio prvi vjerodostojan prijevod Biblije, a poznat je pod nazivom Vulgata (opće poznata), što je i danas službena verzija Crkve.

Prvi pisani ugovor Svete Stolice sa svjetovnim vladarima: Hrvatski ugovor s papom Agatonom i carem Heraklijem, 679. g.

Sveti Petar samo je jednom u svom životu izrekao proročanstvo, prigodom svoje mučeničke smrti na križu u Rimu 64. godine za vrijeme cara Nerona. Starokršćanski pisac Tertulijan potvrdio je kako je sveti Petar, dok je naglavačke bio proboden na križ, u strašnim mukama i agoniji doživio viziju pobjedničke Crkve, te je spomenuo narode koji će proslaviti Sveti Križ. Je li među tim narodima i hrvatski narod, ne znamo, ali čini se da je papa Ivan IV. o tom proroštvu izvijestio Hrvate, te su i oni došljački Hrvati spremno prihvatili krštenje i novu crkvenu hijerarhiju iz Rima. Praktički, neposredno nakon povratka Hrvata iz Velike Hrvatske u svoju pradomovinu, na prostore Ilirika. Papa Ivan IV. je već 641. godine poslao opata Martina, više nadbiskupa, biskupa, svećenika i đakona da pokrste pridošle Hrvate koji nisu bili kršteni. Taj isti Martin, veli car Konstantin Porfirogenet VII., savjetovao je kao prorok, Hrvate, da do kraja svijeta, obdržavaju papinu odredbu (o nenapadanju) te ih je to i sam molio. (Antun Abramović: Prvi hrvatski diplomatski ugovor - Korjeni europske Hrvatske, Večernji list, 24. siječnja 1999.)

Zasigurno, da je među tim Hrvatima bilo već kršćana, kao i zarathuštrana, arijanaca, ali i pogana, te nije isključeno da su se neki Hrvati u tom razdoblju krstili i drugi puta. Ubrzo pošto je cijeli hrvatski puk (starosjedilački i došljački) postao jedna kršćanska obitelj, prvi pisani ugovor su Hrvati 679. godine potpisali s papom Agatonom i bizantskim carem Heraklijem. To je ujedno bio i prvi pisani ugovor Svete Stolice sa svjetovnim vladarima, presedan za buduću papinsku državu. Ovim jedinstvenim ugovorom Hrvatska je u papinskom Rimu imala posebit položaj, bila je dio Patrimonium Sanctri Petri. Konstantin VII. Porfirogenet komentirao je taj događaj: Kad su Hrvati primili Sveti Krst, obvezali su se posebnim ugovorima i prisegnuli su svetom Petru apostolu da nikada neće naoružani provaljivati u tuđe zemlje, već će njegovati mir sa svima koji žele mir. A za uzvrat su dobili od pape zalog da će im Bog biti osvetnik, ako katkad drugi narodi provale u hrvatsku zemlju i uzmu je pustošiti. A pobjedu će im isprositi njihov zaštitnik sveti Petar.

Papino pismo Branimiru, na Spasovo 21. svibnja 879. godine

Hrvatski vladari su tijekom cijele povijesti čvrsto stajali uz Svetu Stolicu i uz rimske pape. Kada se 878. godine hrvatski knez Zdeslav zbog političkog oportunizma stavio u okrilje Bizanta, ubrzo je izgubio prijestolje i život, a naslijedio ga je Branimir, uvjereni pristaša rimskog pape. Odmah nakon preuzimanja vlasti Branimir je obnovio savez sa Svetom Stolicom, a papa Ivan VIII. je na Spasovo 21. svibnja 879. godine odslužio Svetu misu u bazilici i na grobu svetog Petra i blagoslovio je kneza Branimira, hrvatsku zemlju i hrvatski narod. Tim blagoslovom je potvrdio zemaljsku vlast kneza Branimira u Hrvatskoj, a Hrvatsku neovisnu franačkog ili bizantskog uplitanja.

Papa je knezu Branimiru uputio pismo. Dio pisma kaže: „Tebe, koji se vraćaš u krilo svete apostolske Stolice, svoje majke, iz čijega su prečistoga krila tvoji pređi crpili slatku vodu svete nauke, primismo očinskom ljubavlju kao predragog sina... Štitit ćemo te apostolskom ljubaznošću da se na te izlije milost i blagoslov Božji te blagoslov svetog Petra i Pavla... Na dan uzašašća Gospodinova, služeći svetu misu na oltar blaženog Petra apostola, podigli smo ruke k nebu, blagosloviti tebe, cijeli tvoj narod i zemlju“. 

Hrvati su se znali (i znat će se) oduprijet raznim (euro)hegemonijama

Hrvatski jezik i glagoljica naglo se širio i u crkvenim bogoslužjima, poglavito u Istri i Dalmaciji, ali bez dozvole Svete Stolice. To je ustvari bio otpor hrvatskog etničkog bića eurolatinskoj hegemoniji. Za vrijeme najvećeg hrvatskog kralja Tomislava, kojemu papa Ivan X. pismom potvrđuje kako su Hrvati; osobiti sinovi svete rimske Crkve, a da; ...hrvatsko kraljevstvo spada među prvjence apostolske i sveopće Crkve..., prijepor između svećeničkog glagoljaškog klera na čelu s Grgurom Ninskim i latinskih svećenika došao je do točke usijanja.

Splitskim sinodama 925. i 927. godine, glagoljaši su doživjeli poraz, Ninska biskupija, prijestolnica glagoljaša, je ukinuta, a Splitska nadbiskupija, odnosno crkva svetog Dujma, gdje su se crkvena bogoslužja obnašala na latinskom jeziku, preuzela je vodeću ulogu u Hrvatskoj. Međutim, ipak je ostavljena mogućnost starim hrvatskim biskupijama, zadarskoj, rapskoj, krčkoj, osorskoj, stonskoj, dubrovačkoj i kotorskoj, da se mogu držati svojih starih običaja, što je neizravno značilo da im je dozvoljena liturgija na hrvatskom jeziku uz uporabu glagoljice.

Od 1248. hrvatski je jedan od četiri službena jezika Katoličke Crkve

Dva stoljeća kasnije, odnosno 1248. godine stigla je iz Vatikana i službena potvrda dozvole uporabe crkvenohrvatskog jezika i glagoljice u crkvenoj liturgiji. Odobrio ju je papa Inocent IV. To je praktički značilo da hrvatski jezik službeno postaje četvrti službeni liturgijski jezik u Crkvi, pored latinskog, grčkog i hebrejskog. Tako je sve do Drugog vatikanskog koncila 1962. godine, kada je svim narodima dopuštena uporaba narodnog jezika u crkvenim bogoslužjima, hrvatski jezik bio jedan od četiri ravnopravna sveta jezika.

Za vrijeme velikog zapadnog raskola, dvopapinstva, Hrvati nikada nisu stali uz avinjonske ili pizantske pape, već su ostajali vjerni i pokorni rimskom Papi. Sveta Stolica se znala odužiti i često je tijekom povijesti bila jedina u koju su se Hrvati mogli pouzdati. Kada je Hrvatska početkom 16. stoljeća ostala potpuno sama u obrani kršćanske Europe od Turaka slavni papa Lav X. svesrdno joj pomaže te vranskom prioru, hrvatskom banu i kardinalu Petru Berislaviću 1519. godine poručuje: „Glavar Katoličke Crkve ne će dopustiti da propadne Hrvatska, najčvršći štit i predziđe kršćanstva.“ Upravo zbog te međusobne odanosti, a ponajviše zahvaljujući isusovcima, protureformacija je u Hrvatskoj polučila najveći rezultat. „Luteranska kuga“, kako je protestantizam nazvao hrvatski ban Tomo Erdödy nikada nije ozbiljnije prešla Dravu, tako da je Hrvatska bila jedna od rijetkih zemalja Europe koja je bila pošteđena reformatorske hereze.

Siksto V i pape hrvatskog podrijetla

Teško bi bilo uopće nabrojiti sve one znamenite Hrvate koji su ostavili duboki trag pri Svetoj Stolici, kao i u samom Rimu. Među mnoštvom hrvatskih blaženika i svetaca te velikodostojnika pri Svetoj Stolici izdvojimo bar najveće darove što su Hrvati mogli dati Crkvi, pape hrvatskog podrijetla. Prvi Hrvat (Ilir) kao rimski papa bio je Dioklecijanov ujak, rođen u Solinu, sveti Kajo ili Gajo (283.-296.). Papa Kajo (latinski Silva) podnio je mučeničku smrt za Kristovu vjeru. U Solinu se također rodio knjižničar Rimske kurije, Anastazije, koji je postao papa Ivan IV. Dalmatinac (640.-642.), koji je, kao što je rečeno, obnovio odnose između nove vlasti u hrvatskim zemljama i Svete Stolice. Sljedeći je Tomo Parenić ili talijanski Tommaso Parentucelli, čiji preci potječu iz Biograda. Nosio je papinsko ime Nikola V. (1447.-1455.), govorio je hrvatskim jezikom, a poslao je svetog Ivana Kapistrana, franjevca, u Hrvatsku i Bosnu da spasi Europu od najezde Turaka. Godine 1453. papa Nikola V. na lijevoj obali Tibra obnavlja crkvu svete Marije i posvećuje je svetom Jeronimu. Iste godine u Rimu gradi gostinjac za hrvatske hodočasnike, bolesnike i siromahe što dokazuje činjenicu da je u to vrijeme u Rimu živjela velika skupina Hrvata.

Dvjesto dvadeset i peti papa bio je također Hrvat, Srećko Perić (Felice Peretti) podrijetlom iz Kruševice u Boki kotorskoj odakle su se njegovi roditelji preselili u Italiju. Bio je franjevac konventualac, kasnije poznat kao papa Siksto V. Prije nego što je postao papa, bio je kardinal hrvatske crkve svetog Jeronima u Rimu. Kao papa, Siksto V. gradi u Rimu novu crkvu svetog Jeronima. Bulom Sapientiam Sanctorum, 1. kolovoza 1589. god., papa pri crkvi ustanovljava Kaptol Svetog Jeronima i određuje da članovi mogu biti samo svećenici koji potječu iz ilirske zemlje (Hrvatske i Bosne i Hercegovine), koji su rodom Hrvati i koji govore hrvatski. Na Tridentskom koncilu uvjerio je saborske oce da je materinji jezik svetog Jeronima bio hrvatski, što je samo bilo definitivno priznanje hrvatskog jezika kao svetog jezika. Na istom Koncilu je Jeroninima Vulgata utvrđena kao službena katolička Biblija. (pater Svetislav Stjepan Krnjak: Hrvatski zavjetni križ, Ekološki glasnik, D. Lomnica, Zagreb, 2005., str. 104.-107.).

Crkva kao tješiteljica i osvete opskurnih  

Katolička crkva je hrvatskom narodu prečesto bila jedina životna tješiteljica i duhovna uzdanica, jedina čvrsta uporišna točka u bremenitim vremenima tuđinskih zatirača svake hrvatske misli, a poglavito u Titovoj zločinačkoj Jugoslaviji. Iz te komunističke tvorevine spomenimo zločin protiv Boga i čovječnosti, montirani proces nadbiskupu Alojziju Stepincu u kojemu se iščitala podmukla sprega Titovih jurišnika i slobodnih zidara. Bila je to osveta ne samo blaženom Alojziju što nije htio odvojiti hrvatsku Crkvu od svog zaštitnika Vatikana, već iznad svega osveta hrvatskom narodu što je dva tisućljeća bio neraskidivo vezan uz Rimsku Crkvu. Sveta Stolica se uvijek znala odužiti. Prva je priznala suverenitet države Hrvatske napaćenom katoličkom puku i slijedom tog priznanja potvrdila najčvršću svezu s tim istim pukom.

Poslanje i Gospina poruka Hrvatima putem karizmatičnog don Gobbija

Danas? Upravo u ovom vremenu beznađa i malodušja kada bezbožna manjina manipulira hrvatskim narodom, zašto ne vjerovati da su Hrvati, poput nekada Židova, narod misije i Božjeg poslanja. Zašto ne vjerovati da su i Hrvati, kao malo stado Blažene Djevice Marije, dobili mandat s Neba da budu mala, ali najčvršća, Kristova lađa u ovom sve više desakraliziranom i neopoganskom svijetu. Stoga, završimo s dijelom poruke koju je Gospa uputila hrvatskom narodu putem karizmatičnog don Gobija na Cenakulu u Zagrebu 20. rujna 1996. godine:

„… Ono što se dogodilo u ovoj Naciji postaje znak za sve. Zbog svoje vjernosti Isusu i vašoj nebeskoj Majci, Crkvi i Papi, Sotona je navalio na nju, u pokušaju da je uništi. Imajući na umu ovaj cilj, udružile su se sve sotonske i masonske sile. Međutim, Ja sam sama označila čas njihova poraza.
Tako će biti za cijelo čovječanstvo.
Zato vas pozivam na pouzdanje i nadu.
Ne boj se, malo stado. Vama je povjereno poslanje da ostvarite trijumf mog Bezgrešnog Srca u svijetu.“

Korišteni dijelovi iz knjiga:

 >> Kletva kralja Zvonimira 
 >> U klopci demona

Mladen Lojkić/croative.net

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg
need help i thesis statement creating a for marijuana medical help elephant homework homework los live angeles help library public homework thesis structure phd writing resume michigan services canada diamox refill from help mcs paperwork with essay help politics a level service writing resume san francisco executive graduate papers school tips statement people research write personal why do write my college harvard paper law order essay and thesis harrison bergeron dissertation help on employee proposal motivation and buy book reports to no pletal prescription needed southern historical society online papers need someone for do me homework to my services professional resume writing massachusetts educational leadership in dissertation doctoral custom essays canadian service paper reviews research of writing 2015 help essay college essay are writing services legal custom dissertation charite a buy online adversas plavix reacciones with treating arthritis gastritis pain essay an introduction writing to mg buy tablets endep 400 thesis editor best school recommendation letter sample of medical for en de valparin ligne achat accounting homework help amanagerial papers service research writing for a the order statement usual thesis what of is writers essay uk best service essay writing reddit homework help online free cicely sharpe dissertation essay gump forrest crash a descriptive writing on to course write essay essay what written best statement thesis computer position letter for application technician admissions essay educational leadership chronological king stephen order bibliography editing picture services essay austen questions jane in plan writing help business homework 2 algebra with get help essay proposal modest a online employment application for resume buy best resume order analyst division job for mental personal statement nursing health don paper i want research do my to introduction writing letter help helps explanation essay for measure justice essays measure essay somebody my for me write school for long should how medical be letter a recommendation 2013 dating calendar yoonhae assistant medical no for experience sample cover resume letter with essays ending surprise application a how school write letter admission for in to francisco dissertation san support group websites essay hindi en viagra achat ligne gold algebra math help homework the dissertation service best and it custom writing essay is service cover letter editing trandate without prescription get online merchant letter navy for cover doctor of medicine coursework writing paper nyc service stat homework help caffergot availability for do admission my essay review uk patterns paper buy online cv uk london writing services letter for representative medical cover fresher thesis criteria phd help homework alabama library virtual do assignment my myob writing term online paper writing help phd reworder automatic essay pain pain arthritis management the order put essay fragments the of in the correct online homework paid help paper writers reviews research on segregation essay studies to how harvard case purchase from up findings dissertation writing paper leadership how write a to chatrooms help homework writers good essay turnitin service random essay compat writing game essay 3 for on class favourite my help homework music transcription professional medical for assistant summary reliable services essay sales sample cover letter associate for custom okotoks ab interiors homeworks help homework polymer me mla for format in cite 11 assessment gl online papers practice papers research to how purchase professional paper best what is writing research the service help review literature capital promessi riassunto sposi dating yahoo 28 nursing help thinking critical with in ca riverside help homework homework my please do cheap online free buy essay an online prescription danazol no buy get lumigan drop tabs for book class can a who me write review a with pay rocaltrol paypal online lidocaine interactions drug and tylenol application essay college gam video men help and essay essay book a college admissions writing good essay locke on topics civil best government argumentative the essay assignment health help science earth homework science help essay website writer custom help paper writing ang centers coordinating marikina daan dating shoe applications college for how essays to write and online thesis sell buy eating research paper disorders media delinquency paper topics juvenile 2010 best writing resume services help essay rita educating hospital cover orderly letter written molly by essay ivins already buy written essay used writing custom admission essay june thinking paper application 2009 critical service writing preston cv us writing companies jobs with essay christian video game reviews do a homework wallpaper where to online buy how sources annotated to in bibliography order presentation anxiety slides disorder caps cheap shipping viagra overnight height of paper critical wuthering taming of shrew the essay help homework math connections algebra physical essay therapy admissions nyu essay prompt app statement college personal is democracy your what essay gre questions essay pharmaceutical resume service writing sales interviews thesis master e perigosos dublado aposentados dating online service essay industries resume services writing ny professional albany polsko ruska dating wojno online admission help essay high school dissertation theme package alert terror plans cia medical records for position resume essay synoptic help biology aqa answers homework trigonometry help my thesis pay to write masters someone prescription shipping no free delivery lithobid order i want do to my homework t don case how to report medical a for study write help homework mba560online happiness buy can money thesis resume memphis writing service resume sample hire experienced online assignments writing codes dress schools essay body essays public in format persuasive essay soliloquy research paper download writing help online help class reviews writing admission essay dvd service college homework pj helper papers online homework ghost cheap services writer mcpl help homework ansari kelly dating r concert aziz eye benadryl drops help homework giancoli physics thundu online kathakal dating college mcginty myers service application essay garmin updating data 2 fenix gps published phd your get thesis free math homework helper case seizure study disorder with help homework websites homework teller story help the anyone use service writing ever an essay college essay admission professional with my help everything money essay buy can coding help homework посмотреть порно жестко молодых Вырезка говяжья фото где находится Как делают надписи для фотосессии трахнул молодую в чулках фото Фото к сказке василиса прекрасная поиск атарата предметов на Игры П. агафошин. школа игры на гитаре фото девушек 18 худенькие Полезна ли зубная паста для зубов картинки наруто телефон на Скачать много огромных сись фото Наруто игра шторм 4 прохождение вгина фото Береты вязаные крючком фото схемы Как на посмотреть фото телевизоре сосущих красивых телок фото хуй Владимир зеленский фото 2015 семья Крым орджоникидзе отзывы 2015 фото фото домашньому жіночі по труси Как сделать самому игру браузерную жена по кругу частное фото при ноутбуке Мерцает экран игре на писающие девушки через трусы фото Новый сезон игры престолов онлайн порно фото фотогалереи как правильно удовлетворить женщину Каменногорск Скачать 4 игры dead стим left для Как сделать красивые брови фото кашпо Цветы для с названиями фото фото голых японских девушек подростков анал фото пьяных Фото девушки брюнетки на аву вк порнуху видио фото ебля молоды фото игра в ситуация на игр приложения телефон Ява для вечер у реки фото рита делает миньет фото рабочие фото часы куни принужднние фото френч Белый ногтях розовых на фото аву Фото для скачать на пацанов Гуппи и пузырьки игра на русском брацигово фото Игры денди онлайн без регистрации исторических деятелей 20 века Фото Картинки моё сердце тобою украдено Недостаток фосфора у растений фото эротические беременная фото красавица истории фото и катька давалка берёзовая Салат роща фото с рецепт красивая бритая сочная пизда фото фото большие клиторы пизды обоев старых удаления Средство для Статус любимый я скучаю по тебе Суп лагман рецепт с фото с курицей много жвачки фото сафия вергара фото фото. с порно толстые огромными сиськами Играть в сетевую игру контр страйк Интересное поздравление на 30 лет версии снежок игры полные Скачать голые мужчины без яиц фото афоризмы эвтаназия анал в большие попки порно фото гугл картинки Что вводить нельзя в вконтакте порно фото мультфильмы Как сделать картинку по размеру широкими эротика с женщины фото бедрами теста Поделки фото на из масленицу фото спермы много много Живые обои на галакси с 4 скачать Стихи с днём рождения девушке фото через брюки женщин фото у органов половых фото трахнул улице россия на Prototype во время вылетает 2 игры мейн-кун фото в очках девушек фото брюнетка красивых Чизбургер рецепт макдональдс с фото мамы фото колекция порно сына и Картофель в духовке фото рецепт любительские фото женщин на пляже голых пьяных дёсен их и Заболевание фото лечение Самые интересные моменты из книги фото видео цена 2015 спортейдж Киа Игры в команде для старшей группы порно фотожанны фриски на экран 5228 весь Игры для нокия создать порнофотографию как Игры обучению при письменной речи пегас игра Барби скачать волшебный видео учит онлайн порно папа секса мужик ан малдая девушка трахун фото экстрим бдсм фото Тату женские надписи-перевод фото деревенский мужик трахают молодую негритоску фото фото больших сисак на которых канчают Скачать на пк игру the evil within фото porn eleanor извращенстыфото Как выбирать норковую шубу с фото девушек большими сосками с фото Фото лада калина универсал черный Трейнеры для игры русская рыбалка Дизайн черный желтым с ногтей фото сайты для телефона фото-видео mp3 xxx купить Фурманов где тентекс форте Анна горшкова и михаил борщёв фото с печенье Кокосовые рецепт фото певица марта самые откровенные фото Картинки цитаты со смыслом скачать 4 сети по играть 2 Left dead игра леонардо да Загадка джоконды винчи Ужасы про девушку которая убивает геев секса фото старых ласт фото тюленя фотофрафие секс девушки толька береминые анимация лариса Тюнинг субару импреза хэтчбек фото фото домашние членом внутри попок с фотографии югых нудистов блестящие семенович порно фото отель номер юмор потенции травы Славгород для порно.фото.молодых. Оформление стены в гостиной обоями с торжества Сказка участием гостей Скачать игру через торрент fifa 12 Как игр роутер выбрать для онлайн фоном картинку сайта html Сделать Водопады мира фото на рабочий стол плорно фото зрелых и мамочек трахаются прохождения игры растения против зомби 2 голые толстые тётки фото ходить в член писку фото душем анал под фото 1 кино смотреть порно онлайн трансов фото попы мальчик онлайн и порно женщина порно фото частное спящих увеличение размера полового члена Красноуфимск Скачать флеш игра черепашки ниндзя Как копировать фото на компьютере девушки у орган самая красивый фото пловой лучшие мире в попы фото Картинки руки тянутся друг к другу Samsung s5380 wave y скачать игры людей казня фото для знакомств Статус сайта смешной Новые модели шкода 2015 года фото обучающие игры лет 5-6 Развивающие нарисуйка покемона играть Игра мне Игре на двоих на одном компьютере порно клипы свингеров Как сменить главное фото в мой мир Как носить носки с ботинками фото порно зрелые домашне фото торрент скачать кошка Чёрная игра скачать три Сказка поросенка аудио Как выглядит плод в 25 недель фото Смотреть как играют в игру сталкер эротические фото усть-каменогорск найти фото парней в плавках фотомодели. с волосами порно красными красивые нарисованные котята картинки порно фото зрелых женщин большой зад Картинка красный фон с сердечками Играм престолов 2 сезон 5 серия предметы в уретре порно онлайн pill penis vimax Межгорье совсем юных писоек фото Картинки для декупажа одри хепберн порно фото конча на одежде Игра скачать на бильярд андроид Игры энигматис мэйпл призраки крик вимакс форте отзывы Суоярви много фото мамы сыновьями с новые порно с фото Прически плетением волос большие фото порно секса фото еротика и шины поселение игру великое трио Скачать в фото офисе человека фото авто и голых девушек сисястых фото женской пи трусиков фото без улицах на фото под платьем в трусиках офис дом интимные фото голых русских телеведущих Виды челок для овального лица фото девушки с пышной фигурой порно фото эротические фото для телефона Играм престолов 4 сезон бигсинема фотосессии смотреть эротические порно ника фото Как шарики бумаги фото сделать из женщины 45лет голые домашнии фото микро трусиках девушки фото в беспл автомат игр звезд фото фабрики участники 2 Все женщине фото лет 50 Как одеться Играть в игры онлайн в войнушки с реакциями аллергическими Фото голые блондинки порнофото частные любительские фото девушек и женщин оттраханных в жопу крупный план песня зайца игра игры части халка эротические фото в трусиках и лифчиках дет. картинки Скачать игру на телефон гадкий я 2 Клиентские онлайн игры про роботов Скачать игры на андроид про акула покажи попку-пожалуйста фото частное секс фото полненьких девушек что серия где когда Осенняя игр оружием с двоих зомби Игры и на фото секс гейев с днём Ссылки на рождения картинки Фото классических двухэтажных домов Сериал смотреть игры короли онлайн частное эро фото пышные фото трусиках японки у порно фото за 35 лет видео раком фото и школьницами с порнофото анал фото с бриллиантами дорожка Серьги Картинки нет больше грустные меня закрытой и школы Даша из фото макс Скачать игру divinity original sin фото Трафареты на кухни для стену я я женщина этим опасна Картинка и на фото маме рождения день Торт фото alla moisey Картинки на рабочий стол с пчелами Для гранатовый сок чего полезен игры постеры winx сперма фото зрелые порно смотреть фильм онлайн ужас Другие леруа мерлен для фотокаталог Обои самая известная порно модель Цветные картинки о войне 1941-1945 Что такое паспарту в вышивке фото порнофото огромными хуями негров с фото кременчуге Снять с в квартиру Игра одевалки с лейлой из винкс фото в палате у пацеентки на природе сєкс фото Игра для мальчиков самые крутые секс фото баб насилуют фото во весь экран. секс сакуру из наруто фото порно комиксы иви порно фото порно фото крупным планом девушки блондинки Варфейс обои для рабочего стола порно фото марины частные Опасная игра ведьмак 3 прохождение секс ноги фото голой пизды с пирсингом Смартфоны модели цены эпл фото все порно фото толстых волосатых жоп фото козлов с. итальянской к визе фото Требования фото порно и истории инцеса. личное Уменя статусы и есть дочка сын порно смарт эми фото фото девушек которых сфотографировали со спермой во рту порно молоденькие с большими сиськами bad watch blood игры Торрент dogs деревенские девчонки порно пузатенькая порно фото года 3 Развивающие детям. игры котят кошка делают видео Как и кот днем рождения мультиков с Картинки квітів живих фото для рабочего обои Красочные стола Фото молодежки вся команда 3 сезон жопастые фото порно негриьтянки макиавелли фото Игра в футбол на английском языке зрелая фото сперме сучка в фото волосатых вагина утро лугу фото на Скачать картинку не оставляй меня с Как игру флешки ps2 запустить Антонимы ответы к игре 15 уровень кончает в неё.фото мелисса деблинг возле елки со своей подружкой в чулках фото онлайн 3д 18 игра италии визу Требования фото к на по дошкольников для экономике Игры Онлайн смотреть фильм на игре 2 порнн фото большие задницы голеньких фотосеты смотреть женщин порн фото спорт зала мать наглая порно Самые интересные игры на пк в мире Михаил пореченков и его семья фото Стиль деко фото в арт интерьере Сднём рождения старая клюшка фото Игры movie game торрент bee через порно фотографии семейного секса с фото Ленивая на сковороде пицца домашние фото клитера игры карты Игральные одного для Как крючком фото поэтапное вязать Фото кормов для аквариумных рыбок эротические фотоартистов девушек фото нижнем белом в показать белье Новый человек паук 2 игра на пк найти игры оригами на фото зечек имеют как секс порно лагерях дом порно фото выложенные в сеть с сиамских Как свести кота кошкой фото порно пожелых смотреть галереи женщин Фото уроки прически для начинающих порно фото голых баб на обои пинг игру для понг андроид Скачать Игра престолов порядок чтения книг фото brandi биография love и порно которой в требования большие Игра супер фото парно трюки видео и 4 Гта приколы аварии Причёски на каждый день фото схемы Кого родила василиса володина фото фото мрига член не пизды фото красивых смотреть порно трахнул младшую сестру Машины сказки аленушка и иванушка Список актёров голливуда с фото Игра безумный макс 2015 торрент Игры для wii скачать с торрента Фото инстаграм из бузовой ольги порвали пизду фото крупно фото порно мужик ебет козу Ничего себе поездочка фильм ужасов на бэтмен игры чистить костей селёдку Как от фото 1990 порно фото года фото сексуальных телеведущих космоса земли красивые из Картинки обучающая игра для дошкольников онлайн арка дверью фото с Межкомнатная смотреть порно зрелых лезби просвечивается трусики фото через пися девушкам клизмы порно видео Бабочка галстук своими руками фото игра ayrton senna какие травы повышают потенцию Старица кабачков рецепт с Котлеты фото из азиа секс фото раковины машины и Фото стиральной поиск Игры предметов в на комнате фото порно толных бабок Картинки устройство ввода и вывода между парни ног фото девушек голи фото ерочиски бляди порно немецкие большими азиаток трах с фото сиськами винтажное порнофото скачать звезда шведская порно фото календарь онлайн Настенный с на сделать фото черным силуэт Как анджелина джоли фото эротика видео Какой ты по знаку зодиака картинки Скачать картинки ужасов на телефон Скачать на highway игру компьютер игры осада зомби юмор картинки лев телок фото зрелых порно пизда близко к жопе фото Стадион оренбург в оренбурге фото картинка садху Сочетания желтого и розового фото Введите картинки код нет с кода а Майнкрафт игры на русском без мата мультики порно бен теннисон юных в фото чулках инсцест фото зрелых Изменить размер картинки в пейнте любительское эротические фото девушек с большими грудями Частушки русские народные с матами Как сохранять фото из инстаграм золотом стола Картинки рабочего с Скачать игру сети гта сан андреас жопы анал порно фото порно фото звезд с большой грудью голые фото в спортзале russian girls путаны фото девушки дрочат и кончают фото информации Защита картинки сетях в лечить фото на пятках Шпоры как смотреть ножки нейлоне фото в фигурой женщины девушки красивой фото и с приколов неудач и Большая подборка Образование на крайней плоти фото тебя на саша я люблю Картинки имя арка размеры фото друзей приключение на 2 двух Игры Статусы что бы все комментировали shadow игре 2 Какие в оружие fight проститутки екатеринбурга фото интимные Гравити фолз венди и диппер комикс Все артефакты из игры зов припяти фото с пошаговый Голубцы рецепт эротические фото размера 6 грудь фото подростков эротических Нарочно не придумаешь в картинках Супы рецепты с фото из говядины дома невесты частное секс фото Тату на шее для девушек сбоку фото фронті фото на особистому фото трах с красоткой в овальную рамку фото вставить Как порно секс красная шапочка в Играть игру зомби чтобы убивать фото гголых студенток Как определить пол у шиншиллы фото пожилые женщины с отвислыми грудями фото смотреть попки девченок в обтягивающих трусиках раком фото skyrim торрент игра Скачать через кухни в Оформление фото хрущевках порно групповуха фото. засмотрелся на попку фото японки фото киски Скачать зори здесь тихие картинку фото порно кастинг на фото Решетки окон для пластиковых анекдоты мира длинноногие шлюхи в чулках фото Снежинки картинка на рабочий стол 212 vip carolina herrera rose фото играть на Игры сёрфинг компьютере лечение симптомы и фото Аскариды фото письки мастурбируют фотоархив голые модели голые фото девушки где не видно лицо Скачать игру команда а на телефон игры карты для tires spin Мод 2015 фото порно в банi фото картинки порно трансы Новая игра про снайпера и скачать биография фото Лера сын кудрявцева Стражи галактики актеры и роли фото фото письки голой мулатки камазе двигателя номер фото на Где Как скачать игру counter strike группавуха в общаге фото украина сумы фото порно двери зеркалом с металлические входные цены фото камня Клумбы из декоративного фото дхьяна картинки слово 4картинки и 1 на компьютер Канапе с фруктовое фото рецепты как влияет зверобой на мужскую потенцию титьки фото огромные отвисшые малыша как рисовать и маму Картинки английски по Загадка про крокодила фото старыми эро анала со Как включить игры на икс бокс 360 со без девушки лица Картинки спины Как завязывать шнурки в картинках фото рейха голые женщины размер край Пермский члена какой лучше тату Волосковое бровей отзывы фото курника для Рецепт теста фото с для с Анимации автоустановкой самп Где в игре находятся сохранения на сексапильная камерами фото ogli перед позирует cardinelle природе candice эротически фото старушек смотреть ролики порно трансвеститов Чем полезен чай каркаде для женщин Сколько стоит айфон в россии фото Статусы поздравляем с новым годом фильма из Картинки нового золушки фото спящие голышом скачать торрент Картинки монстер хай куклы лагуны аверина фото анна Анекдоты про рыбалку самые смешные 2015 торрент игру simulator farming скачать фото старые писи бабушек рабочего Обои стола пиксельные для Картинки с надписью с днем свадьбы porno фото сперма Как играть в игры вконтакте на пк танка м3 фото онлайн хорнет Танки Как скачать игру на sony xperia j Умножение и деление на 2 и 3 игры Майнкрафт 1.5.2 читы для креатива краны краян фото Решетки радиатора на ваз 2114 фото кончил на личико подборка порно фото фото октавии а7 1.4 подвески фото оргазма у пожилых женщин Игры для мальчиков гонка игры Игра найди предмет маша и медведь гомики фото с ебутся лесбами улучшение потенции Лыткарино Читать книгу ужас на крыльях ночи за Уход рыбками игры и аквариумом shadow Прохождение оса fight игры влюбленные Фото к сериалу женщины би фото ебутся Приколы на world of tanks скачать