Čestitka

cestitka2014.jpg

Upis korisnika(login)

 

Libero Hosting web VPS www.liberohosting.com

Hrvatski Pravoslavac Korice

Prodaja kuće u Murteru

www.udbina.com

 

Križ Hrvatske Pravoslavne Crkve

Brojač Posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas167
mod_vvisit_counterJučer783
mod_vvisit_counterOvaj Tjedan167
mod_vvisit_counterProšli Tjedan5016
mod_vvisit_counterOvaj Mjesec9612
mod_vvisit_counterProšli Mjesec15867
mod_vvisit_counterUkupno2586724

Trenutno na stranici: 11
0 198.143.37.165
,
0

Pristupnica

Pristupnica

                             SvMihovil    Isus     Bogorodica
O nama
JAVNA ZAHVALNICA PDF Ispis E-mail
HPZ - O nama
Urednik Administrator   
Nedjelja, 28 Ožujak 2010 17:41

 

 

 

 

JAVNA ZAHVALNICA


Nakon što smo se nedavno sa Zamolnicom javno obratili svim posjetiteljima i dobročiniteljima naše Zajednice da nam svojim dragovovljnim prilozima pomognu, ovog puta u prigodi smo da vas obavijestimo da su nam prilozi na naš izdvojeni račun već počečli stizati. Istina, ne baš tako značajni, ali, ma koliki da su, za našu tek utemeljenu Zajednicu su veliki i značajni. Prije svega darovani su nam od srca. Prvi prilog kojeg smo primili uplaćen nam je iz Nove Gradiške od jednoga umirovljenika koji ima vrlo skromnu mirovinu. Na njegov zahtjev nećemo mu javno isticati ime, pa to ovog puta i činimo. Imamo priloga i iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva, što nas još više ohrabljuje da ustrajemo u našoj plemenitoj akciji ujedinjavanja svih hrvatskih kršćana, koji se narodnosno jednim imenom imenuju.

Mislimo da vam posebno ne trebamo naglašavati kolika su nam u ovom trenutku financijska sredstva potrebita. Prije svega materijalno i stambeno zbrinjavanje svećenika. Kupovanje svećeničkih odora koje će biti autentične hrvatske, po kojima će svećenici Hrvatske Pravoslavne Crkve biti prepoznatljivi na ulici i za oltarom. Krojevi mantija bit' će slični katoličkima ali u drugoj boji – boji mahagonije ili trešnje i sa vanjskim ornamentima (ukrasima) hrvatske tradicionalne nošnje hrvatskog plemstva. Kad skupimo dovoljno sredstava, a to dakako ovisi i o vama, dragi vjernici, biti ćemo u prigodi da vam tu odoru i javno prezentiramo na jednoj od Svetih misa koje će se uskoro održati u jednom ličkom selu. Nadamo se da ćemo biti u mogućnosti tu PRVU POVJESNU SVETU MISU i javno prenijeti na šire gledateljstvo – Urbi et orbi.

Dragi vjernici, još jednom Vam se obraćamo da slijedite primjer našeg prvog dobročinitelja i darovatelja umirovljenika iz Nove Gradiške , čije ćemo ime upisati zlatnim slovima u našim brevijarima. Naravno biti će upisana imena i ostalih darovatelja, a za one koji to žele, objavit ćemo im imena javno. Bez obzira na iznos darovatelja, svaki će dobiti pismenu zahvalnicu od strane HPZ, jer to je jedino što u ovom momentu možemo dati.

Poglavito naglašavamo, da smo nekolicina nas inicijatora još uvijek u fazi organiziranja i prestrojavanja, stvaranja platforme kako što prije i efikasnije početi sa konkretnim vjerskim duhovnim obredima, potrebna nam je i svekolika vaša duhovna i materijalna pomoć. Puno ćete nam pomoći ako nam se i organizaciono pridružite kao povjerenici u vašim mjestima. Što vas bude bilo više tim ćemo prije stati na vlastite noge. Kad već se prihvatite posla povjerenika, molimo vas da razumno i razborito objašnjavate svoje susjede pravoslavce zašto ste pristupili Hrvatskoj pravoslavnoj zajednici. Držite se strogo načela i upustava našeg propisnika, koji će uskoro preresti u crkveni brevijar hrvatskih pravoslavaca. U svakom slučaju izbjegavajte bilo kakve sukobe sa braćom pravoslavcima drugih nacija. Napose budite taktični sa braćom pravoslavcima koji sebe još uvijek nazivaju Srbima. Kao i mnogi od Vas i oni su bili izmanipulirani od strane glavešina SPC i srpskih političara. Nu, to je već sada sve iza nas, pa se ne mojte na to puno obazirati.

Još jednom se zahvaljujemo svim darovateljima i želimo Vam sretan i blagoslovljen USKRS.

Iguman Jelisej, predsjednik UHPZ i

Ivo Matanović, predsjednik Inicijativnog kruga

i tajnik Udruge HPZ.

 

 

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
RocketTheme Joomla Templates
generic xenical 60 mg